Raspisana poternica za Alanom Kožarom: Po nalogu Luke Bojovića organizovao likvidaciju Šaranovića?

Do saznanja da je Kožar organizovao ubistvo istražitelji su došli na osnovu određenih materijalnih tragova, koji ga nesumnjivo dovode u vezu sa zločinom u Dubovici

  • 1

Za Baraninom Alanom Kožarom, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, raspisana je međunarodna poternica zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije koja se sumnjiči za ubistvo Slobodana Šaranovića (79) koji je likvidiran 11. marta prošle godine ispred svog stana u budvanskom naselju Dubovica.

Slobodan Šaranović Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Kako prenosi list "Pobjeda", do saznanja da je Kožar organizovao ubistvo, istražitelji su došli na osnovu određenih materijalnih tragova, koji ga nesumnjivo dovode u vezu sa zločinom u Dubovici i veruju da je to učinio po nalogu Luke Bojovića, vođe "zemunskog klana", sa kojim je Šaranović bio u sukobu.

>>> Istraga Galetove likvidacije: Izrešetan po "mafijaškom receptu", moguće da je ubistvo naručeno iz Brazila

Porodice Bojović i Šaranović godinama su osvetnički nastrojene jedna prema drugoj i, kako istražitelji tvrde, u tom ratu stradalo je više osoba.

Slobodan Šaranović se teretio za ubistvo Nikole Bojovića - Foto: MUP Srbije

Slobodan Šaranović se teretio za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata, zbog čega je bio u pritvoru.

Luka Bojović je imao bliske kontakte sa ljudima iz crnogorskog podzemlja, a najbliži saradnik i prijatelj mu je bio Luka Đurović, koji je pre pet godina poginuo u saobraćajnoj nesreći kod tunela Vrmac u Kotoru. Nakon Đurovićeve smrti, vođstvo nad barskim klanom preuzeo je njegov najbliži prijatelj Alan Kožar.

Za Kožarom je ranije već bila raspisana poternica zbog optužbi da je organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispod automobila komandira Interventne jedinice barske policije Ivana Đokovića, ali ju je u decembru 2017. godine Osnovni sud u Baru ukinuo, nakon što je prvostepenom presudom Kožar oslobođen.

Prema operativnim podacima crnogorske policije, pokojni Šaranović godinama je bio u ratu sa mafijaškim klanom Luke Bojovića (43).

Luka Bojović je imao bliske kontakte sa ljudima iz crnogorskog podzemlja - Foto: Profimedia/AFP

Nikola Bojović ubijen je krajem aprila 2013. godine u centru Beograda, a kao direktni počinilac označen je Saša Cvetanović, koji je presudom beogradskog Specijalnog suda osuđen na 35 godina zatvora.

Četiri godine ranije, Slobodanov brat – Branislav Šaranović (66) ubijen je u Beogradu, a do danas taj zločin nije rasvetljen. Slobodan Šaranović, koji je u medijima rapisao nagradu za informacije o ubistvu brata, na kraju je kao izvršioce prljavog posla označio kriminalnu grupu na čijem se čelu nalazi Luka Bojović.

Inače, Luka Bojović se nalazi u španskom zatvoru gde služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprava. Španska policija je Bojovića sumnjičila i za više likvidacija u toj zemlji, ali nije bilo dokaza o njegovoj upletenosti.

VIDEO: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

(Telegraf.rs/Pobjeda)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    2. oktobar 2018 | 20:27

    Kozar je novi Crnogorski Boss neka je ziv i zdrav bolji je covjek od babe iz hotela ps.ima i krivicnih djela baba radi za db

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA