≫ 

Sara Vidak izlazi na slobodu: Ide u zatvor na četiri meseca kada je pozovu

Majka Sare Vidak je pred sudijom Momirkom Tešić tvrdila da je sudija Stanišić samu sebe štipala

  • 55

Kotorski Osnovni sud proglasio je danas Saru Vidak krivom za napad na sudiju Jelenu StanišićIzrečena joj je kazna od četiri meseca zatvora. Podsetimo, ona je prethodno negirala krivicu.

Ona će biti puštena na slobodu, a poziv za izdržavanje kazne će naknadno primiti.

Otac drugi put posetio Saru Vidak (20) u Spužu: Hrabra je i izdržaće sve

Majka okrivljene, Olivera Vidak, istakla je u svom svedočenju da im se sudija obraćala neprijatnim tonom i ponavljala kako ona nije nadležna za njihov slučaj.

- Pokazala mi je prstom i rekla "Mrš napolje". Ona je uhvatila Saru za ruku... I mene je malo odgurnula. I kada je Sara povikala "Odakle Vam pravo da me dirate?" ona je povikala da je napaduta - navela je Olivera Vidak.

Ona je pred sudijom Momirkom Tešić tvrdila da je Stanišićeva samu sebe štipala, što je, kako je dodala, video njen maloletni sin koji je sedeo u hodniku. Vidak je ispričala i da ju je policajac iz suda gurnuo, a da mu se sudija Stanišić obratila rečima: "Zdravko, napaduta sam, pogledaj mi povrede".

Vidak je potvrdila reči svoje ćerke koja je ranije saopštila da im je Stanišić poručila "da će je zapamtiti za ovo".

Foto: Facebook/Vidak Saraa

Ona je takođe potvrdila da su se sudiji obratili zbog greške u papirologiji kada se Sarin momak Stevan Prpa našao pred Sudom za prekršaj zbog saobraćajnog prekršaja.

Vidak je u svom svedočenju naglasila da nije videla povredu na ruci Stanišićeve i dodala da policijskog službenika Zdravka Šubarića nije prijavila zbog napada, na šta je Sara Vidak dodala da će ona to učiniti.

Branilac okrivljene Srđan Lješković upitao je danas sa kim je oštećena Stanišić razgovorala kada je na prethodnom pretresu izašla na nekoliko minuta sa suđenja.

Sudija je uskratila odgovor na ovo pitanje.

Oglasio se advokat Sare Vidak nakon novih optužbi da je osim navodnog nasrtanja na sudiju, udarala i policajca

Na pitanje oštećene Stanišić, Vidak naglašava da nikada nije rekla da sudija mrzi Srbe i da se drsko ponaša zbog toga.

- Ja to nisam kazala. Poreklom sam iz Nikšića i vrlo sam ponosna na svoje poreklo tako da to nikada ne bih rekla - odgovorila je Vidak.

Momak Sare Vidak, Stevan Prpa, kazao je da je sudija Stanišić uhvatila Saru za ruku, a da je policajac gurao Oliveru Vidak. I on je u svom iskazu istakao da je Sarin brat u jednom momentu povikao da se sudija sama grebe i štipa po ruci.

Ima li pravde u Crnoj Gori: Na slobodi konobar koji je kamenom umalo ubio CG novinarku, a naša Sara čami u ćeliji

Prpa je, odgovarajući na pitanja oštećene, rekao i da Sara nije zalupila vratima. Pojasnio je da je on taj koji je poslednji izašao, stoga mu "Sara nije mogla pred nosom zatvoriti vrata".

Tužiteljka je u celosti prigovorila iskazu ovog svedoka.

Veštak medicinske struke Ivana Čurović nije stigla na glavni pretres zbog čega je advokat Lješković odustao od neposrednog saslušavanja i dao saglasnost da se nalaz pročita.

U nalazu veštaka navodi se da je Stanišić zadobila lake povrede u vidu crvenila i ogrebotina, kao i to da joj je konstatovano zujanje u ušima i povišen krvni pritisak što ne predstavlja telesnu povredu ali može biti dovedeno u vezu sa predmetnim događajem. 

Advokat Lješković u celosti prigovara nalazu napominjući da nije uzet uzorak tkiva ispod noktiju Sare Vidak kako bi se preko DNK traga utvrdilo da li je povrede nanela Vidak. Dodaje i to da povrede sudije nisu fotografisane niti ih je veštak video svojim okom.

Osnovna državna tužiteljka Ljiljana Milić je, u završnoj reči, ostala pri optužnom predlogu i kazala da smatra da je krivica dokazana.

"Predlažem da je sud proglasi krivom i kazni propisnom kaznom. U pogledu pritvora i dalje ostajem pri ranijem mišljenju i ostavljam sudu na ocenu".

VIDEO: Iz ovog srpskog zatvora nema bekstva

(Telegraf.rs/Fosmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uf

    5. septembar 2018 | 13:44

    Samo se srbi kunite u cg

  • Ja

    5. septembar 2018 | 13:54

    Pa oni ne vole nas srbe samo da napakosti devojci pošto joj se može sramota jedna kakav sudija

  • Inkognito

    5. septembar 2018 | 14:21

    A njihovi kriminalci žare i pale po Beogradu, studenti besplatno studiraju... Sramota smo mi od države! Uvesti vize za gospodu i tretirati ih kao i svakog drugog stranca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA