≫ 

Detalji sačekuše u Banjaluci: Ubijeni Damir je bio žestok momak, policija veruje da je likvidacija pažljivo planirana (VIDEO)

Detaljnim pregledom terena, kada se podvuče crta, zaključuje se da je napadač posle krvavog pira pobegao u obližnji šumarak

  • 1

Najmanje 15 čaura pronađeno je preksinoć na mestu ubistva žestokog banjalučkog momka Damira Ostojića Šijana (42) i ranjavanja njegove supruge Sandre Jošić (40), a na koje je vatra otvorena iz zasede, dok su se rendž roverom vraćali kući.

Ubica je u Kozarskoj ulici, u banjalučkom naselju Kočićev venac, verovatno bio sakriven iza drveta, pa je u momentu nailaska terenca sa supružnicima iskočio i u njih sasuo rafal.

Pucnjava u Banjaluci: U sačekuši ubijen muškarac, njegova ranjena supruga prevezena u bolnicu (VIDEO)

Detaljnim pregledom terena, kada se podvuče crta, zaključuje se da je napadač posle krvavog pira pobegao u obližnji šumarak, koji ovu ulicu deli od Ulice Bolanog Dojčina. U grmlju je, naime, pronađen svež ljudski trag.

Više sagovornika Nezavisnih novina potvrdilo je da mnogo toga ukazuje da je reč o likvidaciji sa potpisom mafije.

- Pazite, čekao je ubica ni manje ni više nego baš na mestu gde je Ostojić, krećući se iz grada, trebalo da skrene ulevo iz Kozarske ulice prema svojoj kući, a koja je udaljena oko 100 metara dalje. Znači, vrebao je upravo na lokaciji gde je žrtva sporije vozila i samim time bila lakša meta. Supružnici su egzekutoru bili kao na dlanu - pojašnjava jedan od sagovornika "Nezavisnih".

Meštani kažu da je Ostojić dva-tri dana pre ubistva zvao majstora da zameni nekoliko sijalica rasvete na stubovima pored njegove kuće, i to odmah nakon što su "crkle". Meštani zato zaključuju da je Ostojić vodio računa o tome da bude što bezbedniji.

Ne treba zanemariti ni da je, po rečima meštana, Šijan gotovo svako veče rekreativno trčao i tada je bio ranjiviji, ali nije napadnut.

Osim toga, ubica je očigledno znao da supružnici nisu preksinoć bili kod kuće i kada je najbolje da ih čeka i zapuca. Ne isključuje se ni mogućnost da je napadač imao i pomagače, koji su mu nakon krvavog pira pomogli da "ispari".

- Da, čuli smo pucnjavu poput vatrometa i bilo je zastrašujuće. Interesantno je da nedaleko od šumarka, sa gornje strane puta, imaju dva psa, koji se inače ne 'gase', ali u momentima kada se zapucalo i kada su se začule sirene nisu nijednom zalajali - priča nam jedna meštanka, koja nije želela da se predstavi.

Nakon što je vatra otvorena, 25 minuta pre ponoći, grad na Vrbasu počele su obasjavati rotacije, dok se ulicama razlegao zvuk sirena policije i Hitne pomoći.

Šijanu nije bilo spasa, a Jošićeva je hospitalizovana u UKC RS, gde kažu da su sve prognoze preuranjene.

- S.J. je zadobila prostrelne rane gornjih i donjih ektremiteta, grudnog koša i lica. Pacijentkinja je trenutno svesna i u stabilnom je stanju - kažu iz UKC RS.

Dok su lekari ukazivali pomoć Sandri u gradu je bilo opsadno stanje.

Skoro da niste mogli proći bilo kuda, a da ne sretnete bar jednu policijsku patrolu. Vozila su zaustavljana i pregledana.

Policija slaže kockice, s tim što motiv još nije poznat, ali se s velikom sigurnošću može tvrditi da je zločin pažljivo i detaljno pripreman danima, ako ne i sedmicama.

Desetine policajaca su i juče češljale svaki pedalj zemlje i asfalta kod mesta zločina. Već u prvih par sati posle ubistva, inspektori su počeli da privode i saslušavaju ljude iz banjalučkog podzemlja, kako bi utvrdili da li su nekom od njih prsti umeštani u ovo ubistvo, pišu Nezavisne Novine.

Od ljudi bliskih ožalošćenoj porodici Nezavisne novine saznaju da je iza Ostojića ostalo troje maloletne dece, sin i dve ćerke. Postoje tvrdnje da je on u centru Banjaluke držao kafić, dok je Sandra, navodno, vlasnica salona lepote. Poznati su po lagodnom životu na visokoj nozi.

Šijana, prisetimo se, povezuju s nizom kriminalnih radnji, poput pucnjave i serije krađa.

VIDEO: Uhapšen čovek osumnjičen za ubistvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA