Posle nezapamćenog zločina skoro cele porodice u Makedoniji: Ćerka priznala da je organizovala ubistvo, ali ne i da je pucala (FOTO)

Zločin koji je šokirao ceo kraj

  • 5

Blerta Pocesta ( 28 ), koja je osumnjičena da je ubila svog oca Amita Pocestija (54), majku Nazime (53) i sestru Anilu (14) dobila je još 30 dana pritvora. Pritvor je određen i za jednog žitelja Gostivara ( 31 ), koji joj je pomogao oko prevoza, i jednog stanovnika Debra ( 62 ), koji joj je obezbedio pištolj, ali njihov identitet policija još nije saopštila. Njih dvojica su osumnjičeni da su Blerti Pocesta pomagali u ubistvo njenih roditelja i sestre.

Tokom ispitivanja u policiji, Blerta je priznala da je ona organizovala ubistvo, ali je negirala da je ona pucala. Prema pisanju lista na albanskom jeziku Koha, motiv ovog nezapamćenog zločina koji je šokirao žitelje Debra, mirnog gradića na zapadu Makedonije, je taj što roditelji navodno nisu dozvolili Blerti da se uda za Italijana.

Policija otkrila ko je ubio celu porodicu u Makedoniji: Osumnjičena starija ćerka, presudila im dok su spavali

Ćerka priznala da je organizovala ubistvo Pritnskrin: TV Telma

Forenzičari su, međutim, ubeđeni da je baš Blerta povukla oroz na pištolju, jer su u kući u ulici "1. Maj", gde je izvršen zločin, pronađeni samo njeni tragovi, ali ne i od drugih osoba. Istraga će sigurno utvrditi šta je nateralo ovu devojku da pobije skoro celu svoju porodicu, a dodatno svetlo na ovaj monstruozni zločin baca i tvrdnja italijanskihmedija da je Blerta bila registrovani narkoman.

Amit i Nazime Pocesta i njihova ćerka Anila ubijeni su na spavanju iz pištolja u noći 26. avgusta. Njihova tela oblivena krvlju tek sledeće večeri su pronašli njihovi rođaci koji su se zabrinuli što se nisu pojavili na porodičnom veselju.

Bračni par Pocesta došao na odmor, kada su pronađeni mrtvi Pritnskrin: TV Telma

- Jutros u 9 sati su trebali da budu na svadbi kod sestre ubijene žene. Pošto se sinoć nisu pojavili, prvo su im se nekoliko puta javljali telefonom, a kada se ni tada niko nije javljao došli su da vide šta se dešava. Ulazna vrata su bila zaključana, a prozor otvoren. Rođak je ušao kroz prozor. U jednoj sobi je video dvoje mrtvih, a u drugoj jedno mrtvo telo - izjavio je dan nakon zločina komšija ubijenih za skopsku televiziju Telma.

Rođaci i komšije u šoku Pritnskrin: TV Telma

Rođaci ubijenog bračnog para i njihove ćerke, koji žive u susednoj kući, su rekli da ništa nisu čuli, niti su primetili bilo šta sumnjivo. Naglašavaju da su Pocesta bili mirna porodica i da im nije jasno zašto bi neko posegnuo po njihove živote. Dodali su da je sreća što u trenutku zločina sa njima nisu bile njihve druge dve ćerke, koje su se zbog posla dva dana ranije vratile u Italiju, gde je godinama živela i radila ova petočlana porodica.

Kuća u kojoj su ubijeni Pritnskrin: TV Telma

Supružnici Pocesta i njihove ćerke su u Makedoniju bili došli zbog porodičnog veselja. Pretpostavlja se da je najstarija ćerka Blerta Pocesti odmah nakon zločina otišla u Italiju, a potom se, kada je „čula“ za ubistvo, ponovo vratila u Debar da bi prisustvovala sahrani svojih roditelja i sestre.

(Telegraf.rs/D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stasha

    9. septembar 2018 | 11:34

    Mogla je da ubije sestru i roditelje a nije mogla da se uda za koga hoce. Otac je imao zivitno osiguranje na 1.5 milion eura. Ubila ih je zbog para.

  • Mara

    9. septembar 2018 | 11:10

    Pa eto sve je jasno, nema tu dileme. Narkomanka. Jedini nacin da sve njoj ostane i rasproda.

  • lea

    9. septembar 2018 | 09:26

    Da je njoj bilo stalo do blagoslova roditelja na brak ne bi ih ubila. U pitanju je imovina koju bi joj uskratili kao nasledstvo. Ubila je i sestru a verovatno bi kasnije i ostale dve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA