≫ 

Oluja u Hrvatskoj, jugo pokidao zastavu, rušio drveće i divljao po Jadranu 100 na sat: Najveće nevreme tek sledi (VIDEO)

Tokom jutra i prepodneva uz Jadran je duvao snažan jugo brzinom između 50 i 100 kilometara na sat

  • 5

Zbog jakog i olujnog juga i kiše na velikom delu obale i u zaleđu, Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske u nedelju je oglasio narandžasti, odnosno crveni meteoalarm, a glavni udar kiše očekuje se u noći s nedelje na ponedeljak, piše index.hr.

Tokom jutra i prepodneva uz Jadran je duvao snažan jugo brzinom između 50 i 100 kilometara na sat, a najjače je bilo na jugu Dalmacije. U prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije.

Crveni meteoalarm upaljen je za Istru, riječki, gospićki i kninski region, dok je narandžasti alarm na snazi za severnu, srednju i južnu Dalmaciju. Do kraja dana u Hrvatskoj će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, uglavnom na Jadranu i predelima uz njega gde će mestimično biti obilna kiša, a moguće je i grmljavinsko nevreme.

VETAR OBARAO DRVEĆE, CEPAO ZASTAVE

Koliko je vetar jak, pokazuju i prizori iz Šibenika i njegove okoline. Naime, u mestu Dubrava kod Šibenika olujni jugo polomio je stablo i bacio ga na put.

Ništa bolje nije ni u samom Šibeniku, gde je jugo pokidao hrvatsku zastavu.

U Slavoniji i Baranji kiša se očekuje uglavnom na kraju dana. Zbog olujnog vetra u prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije.

Pogledajte snimak sa Brača:

Source: Jugo na Bolu na Braču by indexpromocija

VIDEO: Zatvoreni putevi, polupani automobili: Ovo su posledice nevremena u Hrvatskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    28. oktobar 2018 | 17:19

    ne raduj se tudjoj nevolji nikad, to nije dobro prizivas zlo,sebi

  • Kolle

    28. oktobar 2018 | 16:08

    Što se čudite mom komentaru?? Pa treba plaže očistiti- pa će to vetar...kad tako "vole" Srbe po plažama. Rokaaaj i cepaaaaj. 🤣🤣🤣

  • Jovana

    28. oktobar 2018 | 19:03

    Zar oni ne vole Oluju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA