• 0

Zatvorenici zapalili ćelije tokom policijskog pretresa u Idrizovu

Utvrđeno je da osuđenici nelegalno poseduju mobilne telefone u ćelijama

  • 0

Tokom pretresa na nekoliko ćelija u zatvoru u Idrizovo pronađeno je 6 mobilnih telefona. Da bi sprečili akciju, zatvorenici su izazvali požar i napravili namernu materijalnu štetu.

Kako je saopšteno, 29. oktobra oko 22 časa, zatvorski službenici su po naređenju direktora zatvora Idrizovo, izvršili pretres nakon što je utvrđeno da osuđenici nelegalno poseduju mobilne telefone u ćelijama, piše "Večer.mk"

- Neki od osuđenika kako bi sprečili pretres izazvali su požar u jednoj od ćelija, dok su druga osuđena lica prouzorkovala namerno materijalnu štetu, što je dovelo do curenja veće količine vode. Nakon završetka ovih događaja, situacija je stavljena pod kontrolu, a pretresi su nastavljeni u svim drugim ćelijama. Tokom pretresa zaplenjeno je ukupno šest mobilnih telefona - izjavili su iz Direkcije za izvršenje sankcija.

Zatvorenici nemaju pravo da poseduju telefon, a od strane uprave zatvora imaju obezbeđen telefonski kontakt sa bližnjima.

Inače, najveći zatvor u Makedoniji, koji se nalazi u Skoplju poznat je po nehumanim uslovima koji vladaju u njemu.

Ovaj zatvor je poznat po nehumanim uslovima Foto: Profimedia/AFP

Kako je ranije pisano, ko u ovom zatvoru ima novac, skoro pa da može da živi kao napolju. Novac kroji sudbine ljudi - ako ga nemate, onda nemate ništa a ako ste u džepu "jači" od ostalih, možete uvek doći do cigareta, mobilnog telefona, najboljeg kreveta ili slobodnog vikenda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok