≫ 

Ivica Todorić izručen Hrvatskoj: Direktno sa aerodroma prevezen u zatvor gde ga čeka suvi obrok (VIDEO)

Ta odluka suda doneta je 25. oktobra, a praksa je da se to obavi u roku od desetak dana

  • 0

Ivica Todorić sleteo je na zagrebački aerodrom. On je u Hrvatsku stigao redovnim letom iz Londona, a na aerodromu ga je čekala policija koja ga je prebacila u istražni zatvor Remetinec zbog "pribavljanja imovinske koristi".

On je izručen godinu dana nakon što je uhapšen u Londonu, u koji je pobegao posle izbijanja afere Agrokor. Tokom leta ga je pratilo četvoro policajaca u civilu. Jedan od nekad najmoćnijih Hrvata čitao je engleske novine, a od osveženja koje je nudila stjuardesa uzeo je samo vodu.

Todorić je pravo iz aviona odveden u službeni auto MUP-a kojim će biti prevezen u zatvor Remetinec.

Bivši upravnik zatvorskog sistema Miroslav Mihoci objasnio je za N1 postupak koji Ivicu Todorića čeka kada dođe u Remetinec. Tamo će ga dočekati čuvari, oduzeće mu sve nedopuštene stvari, a kako dolazi kasno, čekaće ga i suvi obrok.

Todorić je u London otišao tvrdeći da ga politicki progone hrvatske vlasti.  On je, nakon što mu je potvrđena odluka o izručenju Hrvatskoj, izjavio da je "malo razočaran", ali da je spreman za dalje bitke.

Sud u Londonu odbio mu je žalbu i odlučio da mora da se vrati u Zagreb kako bi istražiteljima odgovorio na pitanja o tome kako je iz Agrokora izvukao 1,4 milijarde kuna.

Ta odluka suda doneta je 25. oktobra, a praksa je da se to obavi u roku od desetak dana.

Snimak izručenja Todorića

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA