≫ 

Dodiku prete smrću zbog zastave Republike Srpske u Predsedništvu BiH

Milorad Dodik izjavio je da neće odustati od toga da ga čuva policija Republik Srpske

  • 10

Pedsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, i članovi njegovog kabineta dobili su pretnje smrću zbog postavljanja zastave Republike Srpske u kabinetu srpskog člana Pedsedništva.

Kako je iz Kabineta Dodika rečeno za Srnu pretnja je stigla juče sa nemačkog broja telefona, kada je nepoznata osoba počela da veđa predsedavajućeg Predsedništva BiH i njegove sradnike poručivši "da će ih sve zapaliti".

- Pretnje su upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Kabinetu predsedavajućeg Predsedništva. Poziv je upućen juče, neposredno pred isteka radnog vremena u kome je nepoznata osoba najstrašnije vređala Dodika i sve zaposlene u njegovom kabinetu - navodi izvor.

Kako se saznaje iz Kabineta, pretnje su prijavljene generalnom sekretaru Predsedništva Zoranu Đeriću, koji je o tome obavestio SIPA koja treba da preduzme dalje korake u otkrivanju osobe koja je pretila.

Milorad Dodik izjavio je da neće odustati od toga da ga čuva policija Republike Srpske, jer "neće da bude glineni golub", prenose banjalučki mediji.

Dodiku prete telefonom sa nemačkog broja Foto: Tanjug/AP

Dodik je za Alternativnu televiziju potvrdio da je na službeni mejl njegovog šefa kabineta stigao akt Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH kojim ga obaveštava da nijedna policijska agencija, izuzev pripadnika Direkcije, u zgradu Predsedništva BiH ne može da unosi oružje.

Navodi se da je taj akt, koji potpisuje direktor Direkcije Mirsad Vilić, stigao posle ponoći.

- Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH neće dozvoliti ulazak naoružanim pripadnicima drugih policijskih agencija u zgradu Predsedništva BIH - navodi se u Vilićevom saopštenju.

Sarajevski sajt klix.ba objavio je vest uz komentar da to obaveštenje dolazi u vreme kada Dodik za svoju pratnju koristi usluge isključivo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a kojima je očito zabranjeno unošenje oružja u zgradu Predsedništva BiH.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas nakon pretnje, da se varaju svi oni koji misle da je naivan i da ne shvata šta se sve radi na početku njegovog mandata i poručio da ga nikakve odluke niti pretnje ne mogu pokolebati da nastavi da štiti interese Republike Srpske i srpskog naroda. 

- Oni u Sarajevu koji navode da nijedna policijska agencija, osim pripadnika određene direkcije, ne može unositi oružje u zgradu Predsedništva BiH, preporučuju da mene čuvaju isti oni ljudi koji nisu sprečili nasilje i pokušaj ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici - naveo je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Dodik je istakao da on u Sarajevu ne participira, već je ''''izabrani srpski član Predsedništva BiH''''.

To što su oni, kaže Dodik, raznim propisima devalvirali ustavnu poziciju člana Predsedništva BiH, koje je najviši organ zajedničkih institucija, već je davno prošlo vreme i shodno tome će se tako i ponašati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maca

    27. novembar 2018 | 14:18

    Hej, dosta o zastavama. Mladi odose. Fabrike se ne zidaju. Istorija ce vas sve takve neodgovorne osuditi.

  • Mare

    27. novembar 2018 | 14:20

    Ajte, bre. Jedna budala zvala iz Nemacke I odmah alarmantan naslov kao da njih 4 miliona prete. Smirujte situaciju I ne dodajte ulje na vattu.

  • Banne

    27. novembar 2018 | 12:32

    To su oni mirotvorci sto stalno vicu kako su zrtve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA