Na hiljade lažnih Bugara živi na jednoj banderi: Za državljanstvo su spremni na sve!

Policija i tužilaštvo vode istragu

  • 3

U Blagoevgradu u Bugarskoj jedna bandera dobila je svoju adresu kako bi se na nju upisivali državljani Makedonije koji su tražili uverenje o bugarskom poreklu. Na ovoj adresi "stanuje" hiljade Makedonaca sa bugarskim pasošima.

Ovaj neverovatan podatak, kao deo velike šeme prodavanja bugarskih državljanstava strancima, otkrila je Katja Mateva, bivša direktorka Saveta za državljanstvo bugarskog Ministarstva pravde u razgovoru za "Eu Observer", prenosi makedonska agencija META.

Ona kaže da je čovek u selu blizu Blagoevgrada registrovao adresu jedne bandere da bi na nju upisivao državljane Makedonije koji su tražili uverenje o bugarskom poreklu.

Bugarski pasoš Foto: Wikipedia

- Hiljade ljudi je registrovano na toj banderi - rekla je Mateva za "Eu Observer".

Policija i tužilaštvo koji vode istragu do sada su uhapsili četiri osobe, među kojima i direktora Agencije za Bugare u inostranstvu Petra Haralampieva.

On je osumnjičen da je bio organizator grupe koja je uzimala mito za izdavanje bugarskih pasoša.

Mateva, međutim, kaže da se njegovim hapšenjem ništa nije promenilo i da se i dalje plaća od 500 do 7.000 evra, a novac se traži čak i od onih koji imaju urednu dokumentaciju za dobijanje bugarskog državljanstva i pasoša.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA