≫ 

Na graničnom prelazu u Makedoniji se pojavio prazan kamion: Carinik je pogledao u krov i odmah zvao pojačanje (VIDEO)

Droga je prošvercovana iz Albanije, a bila je namenjena za ilegalno tržište u Turskoj

  • 7

Osnovno javno tužilaštvo za gonjenje organizovang kriminala i korupcije u saradnji sa MUP-om i Carinskom upravom Makedonije otkrila je i zaplenila preko 510 kilograma marihuane spakovane u 181 vreću različite veličine i težine.

Droga je pronađena prilikom kontrole kamiona sa skopskim registarskim tablicama na graničnom prelazu Bogorodica prema Grčkoj, a bila je sakrivena u specijalno izrađenom bunkeru na krovu prikolice kamiona.

Zaplenjeno je 510 kilograma marihuane Foto: Mup

- Zaplenjena marihuana je trebala da se transportuje do Turske, a njena vrednost se procenjuje na više od milion evra. Prema prethodno datim smernicama, na graničnom prelazu Bogorodica izvršen je pretres teretnog motornog vozila Man i poluprikolice - hladnjače u vlasništvu pravnog lica, a kojeg je vozio Z.A. (46) iz Skoplja.

Prilikom pretresa, u specijalnom bunkeru na krovu poluprikolice je pronađeno 181 polietilensko pakovanje sa maruhuanom, a Z.A. je priveden - izjavio je portparol MUP Makedonije Toni Angelovski.

On je objasnio da je tokom novembra i decembra, D.S. (33) iz Skoplja nabavio marihuanu iz Albanije sa ciljem da je proda u Turskoj, a organizovao je i njen transport preko Makedonije i Grčke do Turske. Za taj posao D.S. je uz određenu finansijsku nadoknadu angažovao Z.A. Bunker u vozilu je bio napravljen u Turskoj, odakle ga je Z.A. dovezao u Skoplje, gde je već bila pripremljena marihuana za utovar i transport.

Droga vredna više od milion evra zaplenjena je na graničnom prelazu Bogorodica Foto: Mup

- Tokom današnjeg dana tužilaštvu je podneta krivična prijava protiv D.S. kao organizatora transporta i protiv Z.A. koji je prevozio drogu za počinjeno krivično delo neovlašćena proizvodnja i puštanje u promet narkotičnih droga, psihotropnih supstanci i prekusora - saopštio je Angelovski.

VIDEO: Pripadnici MUP- a uhapsili 10 osoba i zaplenili 16, 7kg marihuane

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    18. decembar 2018 | 19:14

    U Albaniji je droga marihuana jeftinija od paradajz na sve parcele samo to raste zato siptari traze viznu liberalizaciju da bi bili kuriri

  • Dragan V.

    18. decembar 2018 | 17:25

    Cestitamo.Otkrivena je "mara",koja je verovatno tipovana.Tesko da letimicnim pogledom carinik moze tako dobro proceniti.U svakom slucaju dobar plen.Tu nazalost sve staje.Roba je iz Albanije.

  • Vreme

    18. decembar 2018 | 17:01

    To je to pojacanje 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA