≫ 

Nakon protesta "Pravda za Davida" uhapšeno nekoliko osoba: Davor Dragičević u bekstvu

Policija je navela da među uhapšenima nije Dragičević

  • 28

Pripadnici policije Republike Srpske priveli su u Banjaluci nekoliko osoba zbog kršenja zakona o javnom redu i miru posle protesta pod nazivom "Pravda za Davida", javljaju banjalučki mediji. Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, u bekstvu je i za njim se traga, navodi policija.

Policija je saopštila da među sinoć uhapšenim osobama nije Davor Dragićević.

- Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična dela - saopštila je Policijske uprave Banjaluka, prenosi RTS.

Sinoć je održan masovni protest u Banjaluci Foto: Printskrin BNTV

Deo građana koji su učestvovali na skupu prekinuli su, kako se dodaje, i prethodno zakazan koncert Harisa Džinovića, tako što su galamom, vikom, vređanjem, i oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

- Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih dela -  navodi se u saopštenju i dodaje da Davor Dragičević nije lišen slobode.

Suzana Radanović, majka nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića, objavila je ranije na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida" da je policija ponovo uhapsila njegovog oca Davora, koji je pozivao demonstrante da se vrate na proteste nakon intervencije specijalaca, prenosi RTS.

Suzana je ovo objavila oko ponoći Printskrin: Facebook

Policija je te navode, međutim, demantovala

Građane Banjaluke i članove grupe "Pravda za Davida" koji su se u nedelju uveče okupili na Trgu Кrajine u znak podrške porodici Davida Dragičevića, a potom tokom protestne šetnje prekinuli koncert Harisa Džinovića u tom gradu, specijalne snage MUP Republike Srpske potisnule su sa tog trga, pošto je isteklo vreme tokom kojeg je skup bio dozvoljen.

- Skup je bio dozvoljen do 20 sati, pozivamo vas da se raziđete zbog vaše bezbednosti. Ako ne postupite tako biće upotrebljena zakonska sredstva - kazao je policajac putem megafona okupljenima demonstrantima, kojih je prema proceni izveštača tog sajta bilo oko 50 ljudi.

Davor Dragičević kazao je okupljenima nakon dolaska specijalca, a pre intervencije, da odu kući kako bi nešto pojeli, navodeći da će on ostati na Trgu Кrajine.

MILORAD DODIK: SKUP ZLOUPOTREBLJEN, GRAĐANI SPREČENI DA SLUŠAJU KONCERT

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik osudio je svaki pokušaj zloupotrebe skupa "Pravda za Davida" i naveo da su učesnici sinoćnjeg protesta u Banjaluci nasiljem pokušali da ometaju sve druge građane koji su imali nameru da na najlepši način provedu praznike.

Banjalučka ATV prenosi da je Dodik kazao da okupljanje grupe "Pravda za Davida" niko nije ometao.

- Neprihvatljivo što je skup zloupotrebljen, odobrenje za održavanje skupa bilo je za prostor Trga Krajine. Građani su sprečeni da slušaju Harisa Džinovića - naveo je Dodik.

Video: Pesme, podignute pesnice i šetnje kao borba za istinu i pravdu

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadica

    31. decembar 2018 | 10:10

    Ti što se potpisuješ sa Slobo sram te bilo ako za sram znaš! Po tebi ispada da je normalno da ubice ostanu nekažnjene zbog ubistva. Gadite mi se takvi šta sve opravdavate.

  • Duki

    31. decembar 2018 | 09:09

    Sramota teska sramota sta se ovo desava ja bih isto ovako a mozda jos gore reagovala zbog ovakve situacije podrzavam roditelje i u pravu su sto i dalje traze pravdu za svoje dete tu se nesto strasno krije .

  • pravda

    31. decembar 2018 | 15:13

    Ne bi me zacudilo da potplaceni botovi kazu i slazu da mu sin uopste nije ni mrtav. Da to on samo laze da bi srusio RS, da ga je sakrio... Vec su lagali da mu je sin izvrsio samoubistvo. Nekim botovima je obraz djon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA