≫ 

Izbo nasmrt čoveka, pa dva dana kasnije pokušao da siluje ženu: Makedonska policija uhvatila manijaka i sprečila nove zločine

Manijak je, posle hladnokrvnog ubistva, napastvovao ženu zaposlenu u lokalnoj sportskoj kladionici

  • 2

Makedonskoj policiji nije dugo trebalo da otkrije ubicu vlasnika jednog restorana u Kičevu, na zapadu Makedonije, a kada su ga uhapsili usledio je šok. Samo dva dana nakon zločina u Kičevu, ubica je u obližnjem gradu Strugi pokušao da siluje ženu zaposlenu u lokalnoj sportskoj kladionici.

- Policijskoj stanici u Kičevu je 29. decembra u 17,20 časova bilo prijavljeno da je u Ulici Boris Kidrič u ugostiteljskom objektu „Gurman“ pronađen vlasnik restorana M.S. ( 64 ) izboden nožem. Njegovu smrt je konstatovala ekipa Hitne pomoći. Na mesto događaja su izašli policijski službenici i javni tužilac, izjavio je tada portparol SUP Ohrid, Stefan Dimovski, ne otkrivajući druge detalje.

Odmah nakon zločina policija se bacila na posao i za veoma kratko vreme je uspela da uđe u trag ubici vlasnika restorana M.S. iz Kičeva. Uhapšen je H.J. ( 47 ) iz sela Ćafa kod Gostivara, a kada je stavljen iz brave, policija je saznala da je dva dana nakon zločina u Kičevu, H.J. sa još jednim prijateljem iz Albanije, u obližnjem gradu Struga pokušao da opljačka jednu sportsku kladionicu i siluje ženu K.M. ( 37 ) koja je tamo bila zaposlena.

Istragom je utvrđeno da je H.J. iz sela Ćafa kod Gostivara „sa predumišljajem“ lišio života M.S., vlasnika kafane „Gurman“ u Kičevu.

- Osumnjičeni je oko 17 časova zajedno sa drugim osobama bio u ugostiteljskom objektu sada pokojnog s kim je razgovarao o njegovom radnom angažovanju na drugom mestu. Kada su otišli drugi gosti, osumnjičeni je bez posebnog povoda i razloga prišao sada pokojnom, oborio ga na zemlju, uzeo nož sa radnog stola i nekoliko puta mu ga zario u predelu grudnog koša. Zbog ozbiljnosti povreda oštećeni je preminuo na licu mesta, saopštili su iz Osnovnog javnog tužilaštva Makedonije.

Policija u Makedoniji brzo je reagovala, Foto: Guliver/Jamie McDonald/Getty Images

Dva dana nakon zločina u Kičevu, Policijskoj stanici u Strugi se oko 18,20 časova javila K.M. ( 37 ), zaposlena u sportskoj kladionici u Ulici Proleterskih brigada u Strugi. Ona je inspektorima rekla da su dva muškarca pokušala da je siluju.

Istražujući ovaj slučaj u Strugi, policija je došla do saznanja da se radi o istom čoveku koji je dva dana ranije ubio vlasnika restorana u Kičevu.

Prema informaciji Osnovnog javnog tužilaštva, H.J. ( 47 ) iz gostivarskog sela Ćafa, zajedno sa jednim albanskim državljaninom, 31. decembra su izvršili razbojništvo u kladionici Mocart u Strugi. Oni su sačekali da drugi gosti izađu iz objekta, nakon čega su fizički napali K.M., ženu zaposlenu u kladionici i pokušali da je siluju. Žena je na sav glas počela da vrišti i da se brani i na kraju je uspela da se otrgne iz kandži dvojice napadača.

- Oni su pokušali da izvrše i razbojništvo. Oteli su ključ od kase, ali su zbog snažnog vrištanja žene pobegli sa mesta događaja i nisu uspeli u pokušaju, saopštili su iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Obojica su uhapšena i strpana u pritvor.

VIDEO: Sličan horor dogodio se i u Srbiji

(D.J. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrac

    3. januar 2019 | 18:33

    Kad su albanci u pitanju imena se ne spominju a kad je neko drugi pogotovo Srbi samo adresu stanovanja ne objavljuju.

  • Pavke

    3. januar 2019 | 18:22

    Ne puštati vise nikad iz zatvorske ludnice tu osobu😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA