Nameštena pljačka 39.000 evra: Muškarac (30) u BiH osumnjičen da je dogovorio da bude napadnut dok prenosi pazar iz firme

Svi osumnjičeni su lišene slobode

  • 0

Tužilac kantonalnog tužilaštva u Tuzli je tamošnjem sudu dostavio predlog za određivanje pritvora za tri osobe s područja Gradačca.

Predložen je pritvor za Damira Gluhića (30) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična dela pronevera u službi i lažno prijavljivanje, te za Amela Avdičevića (35) i Nadira Zukića (25) koji su osumnjičeni za pomaganje u činjenju krivičnog dela pronevere u službi.

Osumnjičeni Gluhić početkom septembra 2018. godine, kao šef poslovnice firme „Belamionix“ u Gračanici i osoba koja je zadužena za nošenje i predaju pazara, po prethodnom dogovoru sa Avdičevićem i Zukićem, prisvojio novac ove firme u iznosu od oko 39.000 evra tako što su stvorili lažni utisak da je nad Gluhićem počinjeno razbojništvo i tako mu otet novac.

Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF

Po unapred dogovorenom planu, Gluhić je 10. septembra preuzeo pazar kako bi ga navodno predao u banku, seo u službeno vozilo koje je zaustavio na semaforu na raskrsnici u mestu Pribava kod Gračanice, gde je jedan od pomagača maskiran i naoružan pištoljem razbio bočno staklo na vratima suvozača, seo u vozilo i uperio pištolj u Gluhića prikazujući tako da se radi o razbojništvu.

Na sporednom putu je drugi pomagač čekao u vozilu, te im je Gluhić predao novac, nakon čega su se udaljili, dok je Gluhić ostao, pozvao policiju i prijavio da je nad njim izvršeno razbojništvo.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP-a PU Gračanica su u saradnji sa Tužilaštvom u poslednjih nekoliko meseci intenzivno provodili istragu u vezi sa ovim događajima, te su nakon prikupljanja dokaza 16. januara 2019. godine, po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, izvršili pretrese porodičnih kuća, pomoćnih objekata i kancelarija koje su koristili osumnjičeni u Gradačcu i Gračanici.

Prilikom pretresa su pronađeni određeni predmeti i novac za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnih dela.

Osumnjičeni su lišeni slobode.

Nadležno tužilaštvo je donelo uredbu o sprovođenju istrage te su osumnjičeni ispitani.

(Telegraf.rs/N1 BiH)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA