≫ 

Na maturi je bio obučen kao partizan, pred crkvom vikao "Ubij popove, pasje skotove", a ovo su statusi momka koji je nacrtao srp i čekić na Tuđmanovom spomeniku

Filip je odmah posle puštanja na slobodu krenuo da se oglašava na društvenim mrežama

  • 9

Momak koji je uhapšen zbog iscrtavanja čekića i srpa na Tuđmanovom spomeniku u Zagrebu verovatno je Filip Drača, strastveni partizan, koji je poznat po incidentima na račun nacionalista i sveštenstva. Ovako se pisalo na društvenim mrežama pre nego što su Drači stavljene lisice na ruke, prenose hrvatski mediji.

Inače, Drača je već uspeo da promeni naslovnu fotografiju, a na njegovom Fejsbuku mogu se naći i komentari, verovatno povezani sa hapšenjem: "Soroš mi je naredio da to učinim" i "Zatražiću za sebe smrtnu kaznu streljanjem".

- Pretpostavljam da je reč o osobi koja se zove Filip Drača. Filip je pohađao Grafičku školu, na časove i matursku zabavu dolazio je u partizanskoj uniformi. Ispred katedrale svojevremeno je pevao "ubij popove, pasje skotove", pripadnik je Građanske akcije i Radničkog fronta, a čest je učesnik neoliberalnih događanja i okupljanja - sadržaj je jedne od brojnih objava koje su građani još u sredu počeli da objavljuju na društvenim mrežama u nameri da policiji pomognu da identifikuje muškarca koji je pre dve nedelje crnim sprejem nacrtao srp i čekić na spomeniku prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, koji je nedavno postavljen u Zagrebu.

Ispostavilo se da su upravo te objave pomogle zagrebačkoj policiji u onome što im nije uspevalo sve od 5. januara kada se komunistički simbol pojavio na postolju spomenika, pa su tako uspeli da identifikuju, pronađu i privedu 24-godišnjeg Filipa Draču i reše slučaj za manje od 24 sata od trenutka kada su u javnost pustili njegove fotografije koje su snimile okolne nadzorne kamere.

Po Draču su policajci došli u četvrtak popodne da bi ga priveli u stanicu i nad njim obavili kriminalističko istraživanje, a u stanici je taj 24-godišnjak zadržan i preko noći.

Drača je i opisao kako je izgledao njegov zatvorski život.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    19. januar 2019 | 12:33

    Ne vidim sta je tu sporno, Tudjman je bio jedan od najvecih komunista u svoje vreme i Titov general, srp i cekic su mu trebali svakako uklesati na spomenik.

  • Rodjo

    19. januar 2019 | 12:28

    U cemu je problem za Srp i Cekic, ustasama bi vise prijalo da je nacrtao kukasti krst, ovo je simbol rada i sam Tudjman je bio u Partizanima. Narod poludio totalka, samo treba istrazit gdje je vise.

  • Niški Yugosloven

    19. januar 2019 | 11:15

    Ruke ti se pozlatile

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA