≫ 

Snažna eksplozija u tržnom centru: Pucano iz zolje na ugostiteljski objekat u Skoplju, policija traga za počiniocem (FOTO)

Povređenih osoba nema, a oštećena su stakla na objektu i okolnim dućanima

  • 1

Snažna eksplozija uznemirila je noćas posetioce kafića u tržnom centru Mavrovka u centru Skoplja i probudila žitelje okolnih zgrada.

Prve informacije su govorile da je neko u tržnom centru postavio dve eksplozivne naprave, ali je samo jedna eksplodirala, a naknon intervencije policije druga"paklena mašina" je navodno bila deaktivirana.

Ispostavilo se, međutim, da je na jedan ugostiteljski objekat bio ispaljen projektil iz ručnog bacača granata, takozvane "zolje".

Na sreću oštećeno je samo staklo; Printskrin: TV Sitel

Na svu sreću, u trentuku eksplozije u ugostiteljskom objektu koji je bio meta napada nikoga nije bilo, a od snažne detonacije polomljena su stakla i pričinjena je

materijalna šteta na okolnim dućanima.

Incident u tržnom centru potvrdio je i MUP. U njihovom saopštenju se ističe da je noćas oko 01.35 časova u policiju prijavljeno da je na ugostiteljski

objekat na Bulevaru Krste Misirkov u Skoplju, koji u to vreme nije radio, bio ispaljen projektil iz ručnog bacača.

Sumnja se da je ovo bila "poruka" za vlasnika jednog od kafića u tržnom centru; Printskrin: TV Sitel

- Povređenih osoba nema, a oštećena su stakla na objektu i okolnim dućanima. Izvršen je uviđaj i radi se na raščišćavanju slučaja - kratko su saopštili iz MUP.

Zaposleni u okolnim prodavnicama u tržnom centru kažu da su o napadu sa "zoljom" čuli tek jutros kada su došli na posao.

Iz policije za sada ne saopštavaju moguće motive napada na ugostiteljski objekat, ali prema medijskim spekulacijama razlog napada je povezan sa prošlošću vlasnika jedne kafeterije, kome je poruka poslata "zoljom", na sreću bez ljudskih žrtava.

VIDEO: Teroristički napad u hotelu sa 5 zvezdica u Keniji

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA