Turci zamenili Ruse u Crnoj Gori: Grade luksuzne hotele i stambene komplekse, a najviše ih ima u ovom gradu

Da su Turci ozbiljno prisutni na tržitu Crne Gore potvrđuje i informacija da je turska kompanija počela gradnju luksuznog hotelsko-stambenog kompleksa

  • 70

Broj Turaka koji otvaraju firme u Crnoj Gori rapidno raste, o čemu svedoči podatak s kraja 2018. godine, prema kom u toj zemlji posluje 2.097 privrednih društava kod kojih se među osnivačima nalaze državljani Turske.

Kako je rečeno u Poreskoj upravi 2.863 pravnih i fizičkih lica državljana Turske pojavljuju se kao osnivači, bez obzira na udeo u vlasništvu. Prema podacima, najveći broj privrednih društava koja su osnovali turski državljani posluje u Budvi - 1.048, dok ih u Podgorici radi 609.

- Najveći broj tih privrednih društava obavlja delatnost konsultantskih usluga, izgradnje stambenih i nestambenih zgrada, nespecijalizovane trgovine na veliko i malo i ugostiteljstva - rekli su u Poreskoj upravi.

Da su Turci ozbiljno prisutni na tržitu Crne Gore potvrđuje i informacija da je jedna turska kompanija počela nedavno gradnju luksuznog hotelsko-stambenog kompleksa u podgoričkom naselju Zabjelo, čiji je završetak planiran do kraja 2020. godine.

U tom naselju u kratkom roku otvoreni su objekti velikih turskih brendova, a investitori iz Turske zainteresovani su za izgradnju akva parka, tržnog centra i sportskog kompleksa u Podgorici.

(Telegraf.rs/Cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    13. februar 2019 | 13:45

    Наставља се исламизација ЦГ. Ђетића ће бити само у планинама у резерватима као Индијанаца у САД-у.

  • PIXY

    13. februar 2019 | 13:53

    Bravo turci,uzmite im sve, kad pocinjete sa dzamijama

  • Marijana Bakov

    13. februar 2019 | 14:22

    Sve je to lepo sjajno i bajno,ali zapitajmo se svi sta je pozadina turske invanzije sto se tice nekretnina?Turska nkada nije prestala da sanja san otomanske imperije.Sto su nekada uzimali silom sada to rade milom.Pa posle krenuce u pohod na Sandzak pa ostali deo Srbije.A mi kao dva naroda bez mozga,postacemo njihove sluge.Pa kada pocnu dzamije da nicu , pa da se vade da su im verska prava ugrozena,dok nas ne pokore totalno.Nemojte da mislite da sam ljuborna,nemam razlog samo dobro razmislite o svemu dok ne bude kasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA