Hrvatski veroučitelj je javno protiv Srba i tvrdi da je "Za dom spremni" starohrvatski pozdrav: Novi skandal u školi u Zadru (FOTO)

Daje podršku direktoru Ekonomske škole, a omiljene mete napada su mu Milorad Pupovac, premijer Andrej Plenković i mediji koje redovno proglašava neprijateljima države

  • 7

Još uvek se nisu smirile strasti oko žigosane devojčice iz Ekonomske škole u Zadru, kojoj je drug na ruci utisnuo ožiljak u obliku slova U, a dogodio se novi skandal kada je otkriveno kako veroučitelj ove škole Ante Ćoza na društvenim mrežama objavljuje gadosti i širi mržnju.

- Ni sanjati nisam mogao da će nakon zverske srpske agresije, hrvatska vlast učestvovati u četničkom derneku usred Zagreba - napisao je povodom proslave pravoslavnog Božića i prijema Srpskog narodnog veća Ante Ćoza.

Kako prenosi Index.hr, Ćoza je veroučitelj u školi u kojoj je za vreme nastave užarenim upaljačem žigosana devojka koja će zbog toga do kraja života na ruci nositi ožiljak u obliku slova U i čiji je direktor Jozo Dragić žigosanje proglasio "dečjom igrom" oko koje se "diglo previše buke".

- Djeca su sama Ekonomsku školu prozvala Krčma kod Joze i Ćoze - rekao je za Index zadarski SDP-ovac Jure Zubčić, koji je javnosti postao poznat nakon što je zaradio prekršajnu prijavu jer je preuredio grafit "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina".

"MI SMO UZORNA ŠKOLA, ALI SOTONA UVEK NAĐE NAČINA DA UNESE NEMIR"

Bliskost Ćoze s Jozom vidljiva je iz još jednog veroučiteljevog Fejsbuk statusa.

- Dajem punu podršku svom direktoru Jozi Dragiću koji trpi uvrede, podmetanje i zlostavljanje hrvatskih medija! - napisao je Ćoza, a malo niže je dodao: "Nemam reči. Mi smo uzorna škola, ali Sotona uvek nađe načina da unese nemir."

Osim Milorada Pupovca, omiljena meta veroučitelja Ćoze su mediji koje redovno proglašava neprijateljima države. Nisu mu strani ni napadi na lidere levih ili liberalnih stranaka, ali jednako mrzi i premijera Andreja Plenkovića. On međutim voli vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Printskrin: Facebook/Ante Ćoza

Zbog njega je nakratko bio i blokiran na Fejsbuku, o čemu je revno izvestio svoje prijatelje i pratioce. One koje doživljava kao neprijatelje države, veroučitelj proglašava vešticama, spodobama, retardiranima, a "Za dom spremni" mu je "starohrvatski pozdrav".

- Napisaću prijavu Prosvetnoj inspekciji protiv veroučitelja Ante Ćoze - rekao je za Index Jure Zubčić.

Index je poslao pitanja u školu o stavovima veroučitelja Ćoze, ali odgovore još nisu dobili.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo vas posmatram

    14. februar 2019 | 13:32

    mora da im on zajedno sa fratrom cvrsto usadjuje religiju sto oralno sto analno tako nalaze vatikan i papa

  • DD

    14. februar 2019 | 12:32

    Nije tačno da je to starohrvatski pozdrav jer je u zvaničnu i masovnu upotrebu ušao tek sa pojavom ustaša i nemačkih nacista. Ako se i pojavio u nekoj operi, a i to je sporno, ne znači da im se narod ili neko drugi tako pozdravljao.

  • Сања

    14. februar 2019 | 13:09

    Зар после свега што нас је снашло са њихове стране треба да нас буде брига шта они мисле о нама

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA