≫ 

Sukob u emisiji zbog doma "Radovan Karadžić"! Voditeljka: Hoćete li biti ponosni što idete tamo? Student: Uvek (VIDEO)

Emisija u Sarajevu imala vrlo neprijatan ton u jednom trenutku

  • 21

Nakon što je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić pre nekoliko dana osuđen na doživotnu kaznu zatvora u Haškom tribunalu, povelo se pitanje da li će studentski dom na Palama, koji nosi ime "Radovan Karadžić", promeniti naziv.

U sarajevskoj emisiji na televiziji N1 gostovali su studenti, a tom prilikom došlo je do prepirke između njih i voditeljke kada se poveo razgovor na tu temu.

- Hoće li biti nekakve inicijative i kakav je vaš stav po tome da se jedan studentski dom ne zove po osuđenom ratnom zločincu? - upitala je voditeljka.

Usledio je odgovor studenta.

- Te inicijative sa naše strane nikada neće biti. Haški tribunal je odavno poznat po presudama koje su nesrazmerno velike prema Srbima, za razliku od Bošnjaka i Hrvata. Ja kao razuman čovek ne mogu da shvatim da nisu svi činili zločine u Bosni i Hercegovini - rekao je student Filip Matić.

Tu je došlo do manje prepirke, kada mu je novinarka postavila novo pitanje.

- Da li vaš razum, kao mladih ljudi koji će jednoga dana voditi ovu zemlju napred, razumno shvata te zločine koji su se dogodili i ne mora samo Haški sud da kaže da su se dogodili, već postoje dokazi i ceo svet vidi takve stvari - upitala je ona.

Student je rekao kako "postoje snimci i sa druge strane ali niko nije osuđen".

- Ne možemo da krenemo napred ako se budemo previše bavili tim - dodao je student.

Nakon toga voditeljka ga je upitala "hoćete li vi biti ponosni da idete u studentski dom koji se zove Radovan Karadžić"?

- Uvek - zaključio je mladić.

VIDEO: Prva reakcija Radovana Karadžića nakon izricanja presude

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija 90

    28. mart 2019 | 16:18

    Živela Srbija !!!

  • Ante

    28. mart 2019 | 16:38

    Strašno...podrška za voditeljicu...

  • Mihailo

    28. mart 2019 | 16:12

    Onako kako radi Hag,ovaj sud sud lazi i zlobe,optuzuju i osudjuju sa ogromnom dozom mrznje i zlobe i svako razuman, cak i ako ima istine u optuzbama ,nece prihvatiti nihove prasude kao pravno postene i validne.Iz tih razloga trebalo bi svaki grad u Srbiji i Republici Srpskoj da ima po jednu ulicu ili ustanovu sa njegovim imenom,Milosevicevim,imenom Ratka Mladica i drugih osudjenika u Hagu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA