≫ 

Oružana pljačka banke u Skoplju: Napadači onesposobili čuvara, pobegli sa vrećom para, pa zapalili auto kojim su došli (VIDEO)

Koliko su para pljačkaši uspeli da odnesu iz banke, predsednik Upravnog odbora NLB Tutunske banke, Antonio Argir nije otkrio

  • 3

Četvorica maskiranih i naoružanih razbojnika jutros su opljačkali ekspozituru NLB Tutunske banke u skopskom naselju Čair. Oružana pljačka se dogodila u ulici Ferid Bajram, a policija je prijavu dobila u 10.36 časova.

Napadači su u banku uleteli sa fantomkama na glavama i odmah fizički nasrnuli na pripadnika obezbeđenja u banci E.E. ( 26 ). On je bio povređen, ali kako su saopštili iz MUP-a Severne Makedonije "osoba povređenih oružjem nema".

Printkskrin: Sitel

Očevidci su za lokalne skopske medije izjavili da su razbojnici bili naoružani sa automatskim puškama na čijim kundacima su bili zalepljeni rezervni šaržeri. Kada su iz banke pokupili novac, dali su se u bekstvo. Na izlasku su ispalili hitac upozorenja u vazduh da ih niko ne bi jurio.

Koliko su para pljačkaši uspeli da odnesu iz banke, predsednik Upravnog odbora NLB Tutunske banke, Antonio Argir nije otkrio.

Printkskrin: Sitel

- Ne mogu ništa da vam kažem. Oružana pljačka, izveštaj će dati policija. Sada ništa ne mogu da kažem. Zaposleni su dobro, najvažnije je da nema žrtava, ima malo povređenih, ali sve će biti okej - izjavio je Argir.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon bekstva iz banke pljačkaši su ispalili jedan metak u vazduh, a potom seli u sivo vozilo marke "golf 5", koje je dva sata nakon oružane pljačke policija pronašla zapaljeno blizu reke Serava kod gradskog groblja Butel.

Printkskrin: Sitel

Pljačkaši su time pokušali da prikriju tragove, a kako se predpostavlja, tu su seli u drugo vozilo i izgubili se u nepoznatom pravcu. Iz policije kažu da preduzimaju sve neophodne mere na rasčišćavanju slučaja, a to podrazumeva da će biti pregledani i snimci sa nadzornih kamera u banci, lokalnim

objektima i na ulicama tako gde one postoje.

Banke u Severnoj Makedoniji su česta meta lopova. Pre dva meseca maskirani i naoružani razbojnici su opljačkali ekspozituru Halk Banke na izlazu iz Skoplje. Pljačkaši i novac još nisu pronađeni.

VIDEO: Ovako bi dete od dve godine pokušalo da opljačka banku

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA