• 16

Budva uvodi naplatu izletničke takse, a evo ko neće morati da je plaća

Iznosiće jedan evro i to tokom cele godine

  • 16

Turistička organizacija opštine Budva će od ponedeljka, 20. maja, početi sa naplatom izletničke takse.

Planirano je da se naplata izletničke takse vrši u novom informativno-turističkom punktu koji će da bude izgrađen pored dečjeg vrtića "Ljubica Jovanović Maše".

Kako je saopšteno, izletnička taksa će se naplaćivati svakom posetiocu/turisti koji u okviru organizacionih grupa posećuju turistički lokalitet Stari grad Budva, a cena će tokom cele godine da bude jedan evro, pišu Vijesti.

- Izletničku taksu neće plaćati deca do 12 godina, lica sa teškim čulnim i telesnim smetanjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija, strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćanja taksi i koji organizovano, preko zvaničnih humanitarnih organizacija, dolaze radi pružanja humanitarne pomoći, gosti smešteni u turističkim kapacitetima koji se nalaze na teritoriji opštine Budva, koji su već platili boravišnu taksu; Lica iz stava 1 ovog člana ne plaćaju izletničku taksu ako podnesu dfokaz o ispunjavanju uslova iz stava 1 ovog člana (potvrda obrazove institucije, lekara i dr.) - saopšteno je.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Komentari

  • Vlada

    Ja ne letujem u Cg ali svako ima prava da nabija namet pa sad ko voli neka izvoli. Idemo u Grčku tamo nam je lepo paradajz turizam.

  • Srba S.

    Poslednji put sam bio 2013.i ne planiram sigurno više ni da mi neko nudi besplatan smeštaj. Veće bahatosti i nekulture ne videh, a ubeďen sam i da neću. Grčka za sva vremena!

  • VN

    U CG nikad vise teraj ih gori su od šiptara kad nas mrze toliko sta cu...ne zelim tamo gde me ne vole

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima