≫ 

Tragedija u skopskom naselju Čair: Zemlja se obrušila na dva brata i na mestu ih ubila (FOTO) (VIDEO)

Braća su radila u firmi njihovog oca, njihov identitet nije saopšten

  • 0

Prilikom iskopa kanala za odvodnu kanalizaciju u ulici Kemal Sejfula blizu osnovne škole "Penko" u skopskom naselju Čair, dvojica radnika, čiji identitet nije saopšten, su poginula kada se na njih obrušila zemlja i zatrpala ih, a jedan je sa teškim povredama prebačen u bolnicu.

Nereća se dogodila danas oko 11 časova. Dvojica poginulih mladića su bila braća koji su radili u firmi njihovog oca, a povređeni je bio njihov rođak.

skolje, čair, tragedija Printscreen: Youtube TV Kanal 5

- Četiri osobe, otac, dvojica sinova i blizak rođak, kopajući u blizini parkinga, pomerili su bekaton ploče i iskopali kanal za postavljanje cevi. U trenutku kada su u iskop sišle tri osobe, srušio se deo zemlje koja je bila oko iskopa i potpuno zatrpao dve osobe. Od zadobijenih povreda, braća uzrasta 26 i 28 godina su preminula na licu mesta, a treća osoba ( 54 ), njihov rođak, koji je bio sa njima u kanalu i koji je bio delimično zatrpan zadobio je telesne povrede, saopštili su iz skopskog tužilaštva.

Prema izjavama očevidaca, otac nesrećnih mladića je sa još dvojicom radnika sa bagerom pokušao da ih iskopa ispod gomile zemlje, ali bezuspešno. Ubrzo su stigli i vatrogasci koji su se nalazili u blizini, ali ni oni nisu uspeli ništa da urade.

Ljudi koji su unesrećenim prvi pritekli u pomoć su izjavili da je povređeni čovek bio svestan, a preživeo je zahvaljujući tome što su mu na vreme uklonili zemlju sa lica i glave i tako mu omogućili da diše dok ga nisu izvukli iz zemlje.

On se nalazi na intenzivnoj nezi, a život mu nije ugrožen.

Na mesto nesreće odmah su izašle ekipe MUP, tužilaštva i inspektori iz Državnog inspektorata rada. Istraga treba da pokaže kako je došlo do nesreće i da li su bili poštovani svi standardi rada.

Iz opštine Čair su izrazili saučešće porodici nastradalih, ali su naglasili da za iskop kanala nisu imali dozvolu, a posao su započeli u neradni dan.

(D.J)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA