Britanska vojska se izvinila Hrvatima zbog ponašanja svojih vojnika: "Ne tolerišemo loše ponašanje"

Oni su, istovremeno, zamolili novinare da poštuju visoke standarde izveštavanja u medijima

  • 2

Dva dana nakon što je "Slobodna Dalmacija" pisala o divljem ponašanju pripadnika britanskih oružanih snaga na odmoru u Zadru, britanske oružane snage preko britanske ambasade u Zagrebu izvinile su se građanima Zadra.

Politički savetnik u Ambasadi Snježana Vukić prenela je izjavu portparola britanskih oružanih snaga, u kojoj se on izvinjava građanima Zadrana zbog neprijatnih ponašanja koje su prouzrokovali njihovi vojnici.

- Mi ne tolerišemo loše ponašanje i preduzimaće se mere protiv svih koji se ne pridržavaju odgovarajućih standarda visokih standarda koje postavljaju britanske oružane snage. Izvinjavamo se Zadrananima - rekao je portparol britanskih oružanih snaga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ambasada je takođe predložila da se u novinarskim izveštajima koristi izraz "britanske oružane snage" umesto vazduhoplovnih snaga.

- Inače, moram reći - u svakom slučaju iu svakom delu sveta - Velika Britanija poštuje visoke standarde izveštavanja u medijima, što uključuje i proveru podataka, što isključuje informacije i spekulacije - dodala je Vukićeva.

Juče je pokrenuta je istraga o incidentima u Zadru u kojima su prošle nedelje učestvovali britanski vojnici, kažu u ambasadi te zemlje u Zagrebu.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    4. jul 2019 | 10:44

    Tako je to kad postanes sluga. Mozda vam i uvedu pravilo prve bracne noci... Zivela nasa sloboda. Vi ste uvek bili potcinjeni i sluge

  • KK

    4. jul 2019 | 09:30

    Evropsko ponasanje , Tereza kazi nesto???;;!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA