≫ 

Oglasili se iz MUP-a Hrvatske: "Nije bilo sredstva prisile nad pronađenim migrantima"

Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim povredama, a preostalih 12 je lakše ozleđeno

  • 13

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Hrvatske u četvrtak je izvestilo da je na području Buhača u ilegalnom prelasku granice, u odvojenim grupama, zatečeno 18 migranata "koji su od te namere odvraćeni", ali bez "sredstava prisile".

- Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu upotrebili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive povrede, niti je iko zatražio lekarsku pomoć, a niti je o navodnim povredama obaveštena  granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta - saopštio je MUP Hrvatske.

Dodaju da će "kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije... detaljno ispitati istinitost navoda o povredama osoba, kao i istinitost navoda o upotrebi sredstava prisile".

Hrvatska policija Iz MUP-a Hrvatske tvrde da policija nije primenila silu na migrantima Foto: Wikipedia/Orlovic

Pozivajući se na bolničke i policijske izvore bosanskohercegovački mediji ranije su izvestili da je 18 ilegalnih migranata povređeno pod još nerazjašnjenom okolnostima u okolini Velike Kladuše, te da je Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu. Predstavnica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je da su granični policajci pronašli grupu od 18 povređenih migranata. Kazala je da su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no nije mogla da potvrdi što se tačno dogodilo.

PR MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić kazao je da njihovi policajci u ovom slučaju nisu intervenisali, ali su obavešteni da je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši lekaru pomoć zatražila veća skupina migranata. Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim povredama, a preostalih 12 zadobilo je lakše telesne povrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    7. avgust 2019 | 19:49

    Jeste usrase tukli ste azilante i nije to prvi put naravno da necete da priznate sve to bog gleda i kaznjava vas.

  • kulin

    7. avgust 2019 | 20:02

    Cuj nisu ih tukli napadaju i biju turiste a da nece njih

  • 534

    7. avgust 2019 | 21:01

    Naprotiv. Migranti su oteli policajcima pendreke i sami sebe umlatili. Policija je pokušala da im ih otme ali su oni nastavili da se samotepaju. Prestali su tek kad su se umorili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA