• 9

Uhapšena 2 Hrvata zbog trovanja Italijana na jahti u Hvaru

Deca su i dalje živtno ugrožena

  • 9

Nakon što je policija prikupila dokaze i obavila uviđaj na brodu Atlantia, uhapšeni su 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani.

U saopštenju se navodi kako su 23-godišnji vlasnik broda i 27-godišnji kapetan, protivno pravilima struke, 8. avgusta ugradili benzinski agregat s vazdušnim hlađenjem u prostor sa motorom, zbog čijeg je rada došlo do istakanja otrovnih plinova u potpalublje broda, odnosno putničkih kabina. Tako je posledično došlo do trovanja putnika.

- Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje jučerašnjeg događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u Split i hospitalizovani su.

Nakon ukazane lekarske pomoći u KBC Split utvrđeno je da su deca životno ugrožena. Juče, nakon primljene informacije preduzete su mere, na mesto događaja izašao je zamenik Opštinskog državnog tužilaštva u Splitu koji je rukovodio uviđajem. Takođe, telo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije je prevezeno na Odeljenje patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

Danas je tokom dana nastavljen uviđaj. Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica, danas su zbog sumnje da su počinili krivično delo uhapšeni i u službene prostorije PP Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi sprovođenja kriminalističkog istraživanja - navodi se u policijskom saopštenju.

VIDEO: Uhapšen škaljarac u Subotici

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Komentari

  • EL...

    Piše se o brodu , vlasnika , kapetana , najmanje o deci kojoj organi otkazuju !? Žalosno ! , još žalosnija sprdnja od komentara ! Vlasnik i kapetan nisu krivi !? , kriv je onaj koji ugradio nepropisno i protivzakonski , možda nije slučajno , da nije ugradila sicilijanska mafija ?! Na brodu se nalazila Sicilijanska Elita , možda je sve planski . Saućešce familiji i prijateljima . Molimo se Bogu za zdravlje i brzi oporavak dece 🙏

  • Срб

    Ана рече нису хрвати онда су Срби Ана ако преживиш јави се да се не бринемо

  • ANA

    Već je dokazano da su se otrovali ugljen monoksidom sa jahte, tako da eto zamislite nisu ih Hrvati ubili. Pozdrav sa hrvatskog primorja.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima