• 7

Dušanka iznenada preminula dan posle porođaja: Misteriozna smrt u banjalučkoj bolnici

Banjalučanka, koja je prethodno bila majka dva dečaka, preminula je dan nakon što je rodića ćerkicu

  • 7

Dušanka Đurđević (39) iz Banjaluke, iznenada je preminula u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, nakon što je carskim rezom rodila zdravo treće dete, saznaje Srpskainfo.

Majka dva dečaka i tek rođene devojčice primljena je prošle sedmice bez bilo kakvih poteškoća, a i sam porod protekao je bez problema. Dan kasnije, u svega par minuta, usledila je nezapamćena tragedija.

Ono što porodicu najviše boli, kako tvrde, bio je odnos odgovornih u UKC, koji nisu detaljnije objašnjavali okolnosti koje su dovele do tragedije, već su porodicu uputili na sud, piše portal "Srpska info".

Zvaničan uzrok smrti Đurđevićeve, prema otpusnom pismu, bila je embolija pluća.

S obzirom da, kako tvrde, njima nisu ponuđeni jasni odgovori, ožalošćena porodica čeka nalaz obdukcije koja će biti obavljena na Klinici za patologiju UKC, nakon čega će doneti konačnu odluku o eventualnoj tužbi protiv pomenute zdravstvene ustanove.

Članovi porodice ističu da ih je posebno uvredio odnos odgovornih u UKC.

- O eventualnoj tužbi odlučićemo naknadno, ali ono što nas je povredilo jeste odnos odgovornih u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Nisu nam dali razumno objašnjenje onoga što se dogodilo sa Dušankom, već su nas uputili da dodatne odgovore tražimo putem suda - objasnio je blizak član porodice.

IZ UKC RS, umesto objašnjenja koje su okolnosti dovele do tragedije, medijima su rekli da ne mogu da im daju tražene informacije, jer su one lične i podležu privatnosti.

U otpusnoj listi navedeno je da je carski rez obavljen 17. avgusta, te je porođaj protekao bez problema. Komplikacije su nastale dan kasnije, kada je Đurđevićevoj pozlilo, nakon čega je izgubila svest i preminula.

- U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske svi pacijenti se leče u skladu sa protokolima koje nalaže medicinska struka. S obzirom na to da se predmetni zahtev odnosi na lične informacije koje se tiču privatnosti trećeg lica, a koje su višestruko zaštićene zakonskim propisima, te da lične informacije može dobiti samo lice na koje se informacija odnosi ili zakonski zastupnik tog lica ili lice koje je ovlašćeno za pristup takvoj informaciji, uz obavezu dokazivanja identiteta podnosioca zahteva, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 20/01) Univerzitetski klinički centar Republike Srpske nije u mogućnosti da dostavi detaljnije informacije - navodi se u odgovoru UKC.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Užas na Banjici: Auto pokosio ženu, na mestu ostala mrtva

(Telegraf.rs/Srpska info)

Komentari

  • V.

    Iz svog iskustva, te iskustva meni bliskih te manje bliskih žena, apelujem na sve žene koje planiraju trudnoću da na svoju ruku odrade test na trombofiliju koji košta 120 e, nije jeftin ali može spasit glavu. Mnoge žene je imaju a i ne znaju da je imaju i ona nažalost se može javiti u bilo kom periodu života a razlog zbog kojeg se javlja je nepoznat. Doktori kažu ukoliko nije nasledni faktor, onda je u pitanju način života. Ja niti pijem, niti pušim, hranim se zdravo i slučajno sam otkrila da je imam, nakon spontamog za koji me doktor uvjeravao da nije ništa i da sam mlada, da se dešava...Ipak na moje insistiranje sam odradila taj nalaz i otkrila da od 7 mutacija vezanih za trombofiliju ja imam 3. Tokom trudnoće i 6 nedelja nakon nje, NEOPHODNE su injekcije da ne bi došlo do stvaranja tromba, embolije pluća, smrti ploda u bilo kom mjesecu trudnoće zbog čega i majka može lako da strada kao što je recimo moja komšinica umrla iznenada od sepse koja se brzo razvila, drugarica dva puta zaredom izgubila trudnoću u 8. mjesecu, treća cura koju poznajem nakon spontanog dobila emboliju ali ipak izvukla živu glavu, te na taj način saznala da ima trombofiliju. I znam još mnogo žena koje je imaju i to nakon 2 normalne trudnoće, iznenada se desi mutacija. Zato sam htjela ovim komentarom skrenuti pažnju, jer može se desiti da nikada ne saznate da je imate, ne daje simptome i ne ometa normalan život, a može da bude i fatalno ne daj Bože.

  • Milena

    Zao mi je gospodje,moje saucesce.Sto se tice klinickog centra B.Luka moje iskustvo Prezadovoljna.Muz mi je imao srcani udar 90% zacepljenje arterija,ugradili su mu stentove,spasili mu zivot jako,jako dobri doktoriDanas radi i zivi normalno,naravno uz terapiju kao ipre.Sve pohvale doktorima,sestrama ma svima...

  • Miki

    Tako je i moja komainica.. 18 godina. Odma su joj rekli da zbog srcanih problema postoji ta mogucnost. Ona odlucila da rodi. Kad se porodila bilo sve ok.. i posle dva dana umrla...tuga...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima