• 11

Slovenija podiže novih 40 kilometara ograde na granici s Hrvatskom

Slovenci žele da spreče ilegalan ulazak migranata u zemlju preko hrvatske, a u julu je registrovan najveći broj takvih prelazaka

  • 11

Slovenija je počela podizanje dodatnih 40 kilometara ograde na svojoj južnoj granici sa Hrvatskom, da bi blokirala ulaz migranata u zemlju.

Slovenački granični zvaničnici izjavili su da su se na ovo odlučili pošto je u julu registrovan najviši broj prelazaka migranata u jednom mesecu od vrhunca migrantskog talasa pre nekoliko godina, kada je dnevno hiljade ljudi, bežeći od rata i siromaštva u svojim zemljama, pokušavalo da pređe u zemlje Evropske unije.

Slovenačka policija saopštila je da je u julu zabeleženo 1.740 prelaska migranata, a njih 7.415 je prešlo granicu u prvih sedam meseci ove godine, uglavnom migranata iz Pakistana, Avganistana i Alžira.

Slovenija je od 2016. godine već izgradila oko 180 kilometara ograde sa Hrvatskom, uglavnom od bodljikave žice, što je koštalo oko 19 miliona evra.

(Telegraf.rs/Beta)

Komentari

  • Detroit

    Koga je jos sprecila Zice i zidovi da predje granicu?Lupaj pare bezveze.Prokopaju mali tunelcic ispod zida(Zice)i Eto opet preko grane.Glupost za moj pojam,cista glupost!

  • Jug

    Kineski zid

  • Veteran

    Do Hrvata bi podigao zid od 10 metara čistog betona..

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima