≫ 

Počinje suđenje ocu koji je bacio 4 dece sa terase: Otkriveno da je tokom zločina bio pod lekovima

Otac je u zatvor u Zadru u utorak dovezen iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a na pripremnom ročištu će se utvrditi je li raspravno sposoban

  • 6
Karica Rodjak Rođak, majka dece koje je otac bacio sa terase, , Pag, Foto: Facebook

Danas će se na Županijskom sudu u Zadru održati prvo pripremno ročište za nezapamćen slučaj nasilja oca nad svoje četvoro maloletne dece koje je 28. februara bacio s prvog sprata kuće u Pagu.

Očekuje se da će suđenje, tokom celog postupka biti zatvoreno za javnost, zbog zaštite života maloletne dece. Kako piše Zadarski.hr, otac je u zatvor u Zadru u utorak dovezen iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a na pripremnom ročištu će se utvrditi je li raspravno sposoban.

Otac je optužen za krivično delo četvorostrukog pokušaja ubistva, a preti mu kazna od 50 godina zatvora, što bi bila, dosad, najveća kazna izrečena u Hrvatskoj.

Pri izricanju kazne uzeće se obzir da je prilikom počinjenja krivičnog dela bio smanjeno uračunljiv jer je duže vreme ima psihičkih poteškoća.

Josip Rođak, Karica Rodjak Rođak, majka dece koje je otac bacio sa terase, , Pag, Otac sa decom koju je bacio sa terase i pokušao da ubije; Foto: Facebook

Rezultati toksikološke analize pokazali su da je u trenutku zločina bio pod uticajem lekova za smirenje, a u krvi nije imao alkohola. Za završetak istrage ključno je bilo veštačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neuračunljiv, pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, što znači da će mu se suditi u tzv. redovnom kaznenom postupku.

Optužnicom se tereti da je 28. februara, oko 6 sati, u Pagu u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i decom, s namerom da ih ubije, svoje četvoro dece dok su spavala, uzeo iz spavaće sobe u naručje jedno po jedno i bacio ih s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće.

Dve devojčice i jedan dečak zadobili su teške povrede, dok je četvrta devojčica lakše povređena. Smrt mališana izbegnuta je samo hitnom medicinskom intervencijom.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    26. septembar 2019 | 08:52

    Poceli svabe kopiraju bio je psihicki bolestan oslobodite ga naravno da ce se razboleti kad vidi sta je uradio zasto sam nije skocio a ne decu da baca.

  • SrbskiBek

    26. septembar 2019 | 09:22

    Bio pod lekovima !!??? Pa ok nek ga' nakljukaju ' i dok mu budu izricali kaznu od 50 godina !! Cisto radi ravnoteze !!!

  • Veteran

    26. septembar 2019 | 09:06

    Ja bi ga ostavio u zatvorsku bolnicu pa tamo neka pije lekove i vodu, dete nije ništa krivo, može dete da vas iznervira ali vi ste ti koji upravlja situacijom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA