≫ 

Žena (65) poginula u saobraćajnoj nesreći, porodica tvrdi da je ubijena i da joj je ranije prećeno

Suprug nastradale kaže da je vozač automobila sin od njegovog brata, a da dve porodice nisu u dobrim odnosima

  • 0
Rabija Džinić, saobracajna nesreca

Foto: klix.ba

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona sprovodi istragu vezano za saobraćajnu nesreću u Živinicama u kojoj je smrtno stradala pešak Rabija Džinić (65), ali istražuje i tvrdnje porodice da je ona namerno ubijena.

Rabija je nastradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 14. oktobra u 17.15 časova u Živinicama, a vozač je pobegao s mesta nesreće.

Nakon ovog događaja policiji se u Orašju sam prijavio 23-godišnji Samir Džinić koji je potom i uhapšen. Operativnim radom i pretragom terena pronađen je i automobil "pasat", stranih registarskih oznaka, sa vidnim oštećenjima, za koji postoji sumnja da je učestvovao u ovoj saobraćajnoj nesreći.

Dok je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona intenzivno radilo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće, istražiocima se javila i porodica stradale Rabije koja tvrdi da je ona ubijena.

Kako je rekao Rabijin suprug Zijad Džinić, vozač automobila Samir Džinić je sin od njegovog brata Nijaza. On kaže i da je događaj sa smrtnim ishodom posledica ranijih nesuglasica koje su Zijad i njegova porodica imali sa Samirom i njegovom porodicom.

- Imamo dokaze da je reč o ubistvu, jer mi nismo u dobrim odnosima. Ta porodica je njoj pretila da će je kad-tad ubiti, a što sam ja prijavljivao policiji. On (Samir) radi u Nemačkoj, ima novca i takođe sam ga prijavljivao Tužilaštvu koje je slučaj okarakterisalo kao narušavanje javnog reda i mira. Drugi put kada joj je pretio smrću policajac je uzeo izjave i na tome se sve završilo - kazao je za Klix Rabijin suprug Zijad Džinić.

Hapšenje, lisice, zatvor

Vozač je pobegao, pa se nakon toga sam predao policji Foto: Pixabay

On ističe da su se pretnje prema njegovoj supruzi, sinu i kćerki i dalje upućivale. Nastavlja i da je njegova supruga smrtno stradala na delu makadamskog puta koji nije predviđen za automobile, već samo za pešake.

- Moja supruga je tim putem konstantno šetala sa još jednom ženom koja je otišla dva dana ranije u Nemačku na rad, tako da je Rabija ostala sama. Ona je praćena, a onda je i ubijena. Kada su mi javili šta se dogodilo nisam mogao verovati da je nešto ozbiljnije, jer saobraćajna nesreća teško da je mogla biti na tom mestu - ističe Zijad.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović za Klix je potvrdio da se uhapšeni muškarac nalazi pod njihovim nadzorom te da se sprovodi istraga.

Rekao je i da je muškarac nakon saobraćajne nesreće pobegao, a naknadno se sam prijavio policijskim službenicima.

- Trenutno protiv osumnjičenog postoji izveštaj za teška krivična dela protiv bezbednosti saobraćaj i nepružanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći. Imamo određene dokazne materijale, skicu s uviđaja i nekoliko izjava. Takođe, imamo i ove nove okolnosti koje istražujemo i ispitujemo - rekao je Arnautović.

Rabija Džinić je nakon saobraćajne nesreće prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gde je od zadobijenih povreda preminula iste iste noći oko 20 časova.

(Telegraf.rs/Foto: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA