• 0

Kraj drame "kidnapovanih studenata" koje zna ceo region: Abia i Eboh se vratili u Nigeriju

Nigerijci su uporno tvrdili da ih je hrvatska policija silom prebacila u BiH, što je hrvatski MUP demantovao

  • 0

Dvojica afričkih stonotenisera koje je hrvatska policija prebacila u BiH optužujući ih da su ilegalni migranti, vratili su se u subotu Nigeriju.

Abia Učena Aleksandro i Eboh Kenet Činedu su studenti koji su boravili u Puli na turniru i tvrde da ih je hrvatska policija silom prebacila u BiH, gde su završili u migrantskom kampu.

S druge strane, podseća BBC, hrvatska policija tvrdi da ne znaju kako su studenti završili s druge strane granice.

- Naterali su nas da uđemo u Bosnu. Nismo imali izbor, jer su nam pretili oružjem. Rekli su - vi ste iz Bosne, morate ići u Bosnu - dodao je Eboh.

Studenti su rekli da su neuspešno pokušali da objasne da imaju važeće vize.

- Ne znamo razlog zašto su nas poslali u drugu zemlju u ponoć i primorali da prođemo kroz šiblje - rekao je Eboh i dodao da su ih zadržali u kampu u blizini pograničnog grada Velika Kladuša, gde su im, kako kažu, zaplenjeni telefoni.

Abia opisao je ljude u Bosni kao "prijateljske", rekavši da su zahvalni volonterima u BiH koji su ih posetili u Kampu i dali im hranu.

Nakon povratka u Nigeriju u subotu, Abia je rekao da se oseća "slobodnim i bezbednim".

Hrvatska vlada je negirala njihove navode, rekavši da su studenti nestali nakon što su dobrovoljno izašli iz svog hotela.

Kako se navodi, u toku je provera da li je to "još jedan pokušaj stranih državljana da zloupotrebe prisustvo sportskom turniru u Hrvatskoj" kako bi ostali u Evropi, prenosi BBC.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima