≫ 

Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti

Zakon će ubrzo biti objavljen u Službenom listu

  • 93

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, potpisao je danas Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, potvrđeno je "Vijestima".

Zakon će ubrzo biti objavljen u Službenom listu.

Taj akt je usvojen preksinoć u Skupštini, glasovima vladajuće koalicije i SDP-a. Izglasavanju zakona je prethodio incident u parlamentu, nakon kojeg su uhapšeni svi poslanici Demokratskog fronta.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, pozvao je ranije danas Đukanovica da ne donese ukaz o Zakonu o slobodi veroispovesti, već da ga vrati ponovo Skupštini kako bi se uklonili njegovi nedostaci i doneo nov zakon.

Zakonom je predviđeno da su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, i za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica, navodi RTCG.

Precizirano je da će se u pogledu postojanja dokaza o činjenicama primenjivati dokazna sredstva i pravila dokazivanja u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i supsidijarno Zakonom o parničnom postupku.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    28. decembar 2019 | 16:17

    Црну Гору одавно нагриза посебна врста врло агресивног тумора звана "милобластом", канцера који врло темељно уништава здраво ткиво народа. Нажалост, метастаза која се појавила, напала је ткиво Цркве, као великог противника и борца против ове опаке болести. На још већу жалост организам ће морати сам да се избори са "милобластомом" и полицијским метастазама јер матица нема у плану да пошаље било какав вид помоћи изузев килавих изјава о забринутости и изјава да је чврсто уз српски народ (шта год то било).

  • Hristina

    28. decembar 2019 | 17:29

    Kletva Vasilija Ostroškog upućena onima koji se otimaju za manastirsku imovinu...

  • ON

    28. decembar 2019 | 18:25

    A do skora mislili jedan narod,braćom se zvali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA