≫ 

Ko je kriv za 6 smrti u Domu za stare? Nije imao dozvolu, posle 7 sati uviđaja ne zna se uzrok

Poginulo je pet žena i jedan muškarac u Zagorju

  • 3
požar, Zagorje, starački dom Printskrin:Youtube/ zagorjecom TV

Šest osoba je poginulo u požaru koji je juče izbio u pomoćnom objektu Doma za starije i nemoćne osobe "Zelena oaza" u Andraševcu. Radi se o pet žena i jednom muškarcu.

Svih šest osoba bilo je nepokretno i nalazilo se samo, bez nadzora, u objektu koji je bio izgrađen od drveta. Kako se saznaje, objekat koji je izgoreo nije bio napravljen za boravak nemoćnih osoba. Radilo se o preuređenom seniku.

Vlasnica je odlučila da ga preuredi kako bi postao deo doma za starije i nemoćne. Požar je vrlo verovatno buknuo unutar prostora pa je pitanje koliko je trebalo vremena da plamen probije zidove, a tada već nije bilo spasa za ljude koji su bili unutra.

Dozvola izdata za upola manje korisnika

Vatrogasci su stigli prekasno i mogli su jedino da spasu obližnji objekat od požara. Na obližnjem objektu su od jačine plamena popucala stakla. Dozvola za rad domu bila je izdata za manji broj korisnika nego što ih je bilo u domu u vreme požara. U domu gde se dogodila tragedija bilo je ukupno zatečeno 26 osoba, od toga šest u manjem objektu koji je izgoreo. Dozvole su izdate za boravak 13 osoba.

Uviđaj trajao 7 sati

Uviđaj je juče posle požara trajao sedam sati. ALi, ni posle njega nema puno informacija. Međutim, uzrok požara nije utvrđen uviđajem. Kako su naveli nadležni, to će biti poznato tek za nekoliko dana kad se sprovedu potrebna veštačenja u Centru za forenzička ispitivanja. Uzrok požara nije mogao da se utvrdi zbog "visokog intenziteta požara koji je zatečen u razbuktaloj fazi".

Tela preminulih štićenika doma pronađena su u ugljenisanom stanju pa nije bilo moguće utvrditi identitet stradalih.

Pogledajte video:

VIDEO: Snimak požara u Novom Sadu: Plamen guta ceo stan u Pasterovoj

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snooket

    12. januar 2020 | 14:09

    Kriva je drina

  • Kalimera

    12. januar 2020 | 12:11

    Gospode Boze. Pa ostavi roditelje u starackom domu. Pa bolje ih ostaviti i same po nekoliko sati u svom domu nego u takvim domovima gde brinu satro o nemocnim i starim licima a onda ih preuzmes ugljenisane. Treba deeeebelo kazniti tu nazovi gospodju koja je htela lako do para. Ali i one koji su izdali dozvolu za 13 a gde su bili da kontrolisu to

  • majalena

    12. januar 2020 | 22:56

    Jao greote.Strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA