≫ 

Sobranje ratifikovalo Protokol o prijemu u NATO: Džaferi rekao da put ka savezu nije bio lak

Zakon će imati odloženo dejstvo i stupiće na snagu nakon što Španija ratifikuje Protokol o pristupanju Severne Makedonije u NATO

  • 6

Sobranje je sa 114 glasova "za" usvojilo Zakon o ratifikaciji Severnoatlantskog sporazuma o pristupanju Severne Makedonije u NATO savezu.

Kako prenosi portal Plusinfo, Zakon će imati odloženo dejstvo i stupiće na snagu nakon što Španija ratifikuje Protokol o pristupanju Severne Makedonije u NATO, a što se očekuje u martu.

Predsednik Sobranja Talat Džaferi rekao je da makedonski put ka NATO nije bio uopšte lak, a poslanicima Sobranja obratili su se predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Oliver Spasovski i koordinatori poslaničkih grupa.

Zbog prevremenih parlamentarnih izbora zakazanih za 12. april odlučeno je da se Protokol o pristupanju NATO ratifikuje ranije, odnosno pre ratifikacije u svim zemljama članicama NATO, a kako Severna Makedonija ne bi odložila ulazak u NATO zbog izbornog procesa.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Plusinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    11. februar 2020 | 19:44

    I MAKEDONIJU JE ZAPAD UTERAO U NATO TOR !!!!!

  • Messi

    11. februar 2020 | 21:56

    Prodane duse Makedonci ,kao i drugi . A Srbija svima pomagala...

  • Дејан Младеновић

    12. februar 2020 | 01:08

    Срам вас било македонци увек сте нам нож у леђа забадали.....али нико није вечан није ни хитлеров рајх тако неће ни нато бити вечан

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA