≫ 

Očevici eksplozije u Podgorici: Telo Božovića bilo ugljenisano, Arkan okupljenima rekao kako se zove

U snažnoj eksploziji Božović je poginuo na licu mesta, a Keković je sa teškim povredama transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore

  • 0

Policija je uviđajem utvrdila da je eksplozivna naprava bila u vozilu koje je sinoć eksplodiralo oko 19:25 časova u podgoričkom naselju Blok 6. Tom prilikom je poginuo Podgoričanin Đorđije Božović dok je njegov sugrađanin Aleksandar Keković, zvani Arkan, teško povređen, saznaje CdM nezvanično iz policije.

- Eksplozivna naprava se nalazila u neposrednoj blizini suvozača. Sve činjenice do kojih je policija do sad došla indiciraju da su ova lica prevozila eksplozivnu napravu a dodatnim veštačenjima i analizama utvrdiće se sve okolnosti ovog događaja - rekao je izvor CdM-a iz policije.

U snažnoj eksploziji Božović je poginuo na licu mesta, a Keković je sa teškim povredama transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore.

Osim Kekovića u eksploziji je povređena ženska osoba, koja se nalazila u neposrednoj blizini lica mesta gde je vozilo eksplodiralo.

Božović i Keković su poznati od ranije policiji. Božović je navodno bio član kriminalne grupe Stevana Stamatovića, koji je ubijen u januaru ove godine u Atini.

U Urgentni primljene i dve žene

Božovićevo ugljenisano telo ostalo je zarobljeno u zapaljenom automobilu, dok je jaka detonacija izbacila Kekovića pored, nakon čega je sa teškim opekotinama i prelomima prebačen u Urgentni blok Kliničkog centra, gde su mu se lekari sinoć borili za život.

U Urgentni blok KC-a prebačene su i dve žene - Podgoričanka, koja je nakon kupovine ulazila u svoj “golf 4” nikšičkih tablica, zadobila je povrede po licu od delova automobila, ali i vatre. Pomoć lekara zatražila je i radnica “Lide” I.B. koja je bila u stanju jakog šoka, nakon detonacije ispred marketa.

- Sa komšijom smo im prvi prišli. Momak je bio svestan i rekao mi je kako se zove, jasno ime i prezime. U prvom naletu je rekao da je još neko sa njim u automobilu, a nešto malo kasnije nam je rekao da je, navodno, bio sam - ispričao je meštanin, koji je prvi prišao povređenima, prenose Vijesti.

Žena, koja živi u blizini, ispričala je “Vijestima” da se nakon prve eksplozije čulo još nekoliko manjih detonacija.

- Prvo je jako grunulo, a nakon toga su se iz automobila - buktinje čuli pucnji. Najmanje četiri ili pet, pretpostavljamo da je pucala municija - ispričala je žena.

Delovi automobila su leteli i padali i stotinak metara dalje po okolnim krovovima kuća i dvorištima, a vatrogasci su 20 minuta gasili požar na ugljenisanom automobilu.

Đorđije Božović Likvidirani Đorđije Božović; Foto: Vijesti

Ko je Đorđije Božović?

Stradali Đorđije Božović je slovio za za člana podgoričkog ogranka “škaljarskog klana”.

Hapšen je u maju 2017. godine kao član grupe, koju je formirao sada pokojni Stevan Stamatović, a koja je planirala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića.

Stamatović i njegova petočlana grupa osuđeni su u podgoričkom Višem sudu na ukupno 41 godinu zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja likvidicije Zekovića - postavljanjem bombe ispod njegovog automobila “golf 5”, u maju 2017. godine.

Stamatoviću, kom je suđeno u odsustvu, izrečena je kazna od 12 godina robije, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po 9 i po godina robije.

Aleksandar Bojović i stradali Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja.

Stamatović i navodni vođa škaljarskog klana Igor Dedović ubijeni su u januaru u Atini.

Protiv Božovića je u danilovgradskom Osnovnom sudu vođen postupak zbog pretnji zatvorskim čuvarima, a pre dva dana se nije pojavio na zakazano ročište.

Teško povređeni Aleksandar Keković hapšen je tokom 2015. godine i kasnije osuđen na 18 meseci robije zbog bacanja bombi u dvorište kuće Aleksandra Vukadinovića u Tološima.

Bombaški napadi

Likvidacija Božovića nije prvi slučaj eksplozije u Podgorici u kojoj je stradao neki pripadnik škaljarskog klana.

Da podsetimo, i prošle godine, početkom februara, u prestonici Crne Gore dogodila se eksplozija, a od posledica zadobijenih povreda nastradao je Cetinjanin Nikola Ćupić (35). On se smatra osobom koja je bila bliska škaljarskom klanu.

Bomba je tada bila postavljena ispod "tojote" cetinjanskih registarskih tablica.

I Siniša Milić, blizak skaljarskom klanu, raznet je u svom automobilu dok je stajao na semaforu na beogradskoh Autokomandi.

Istu sudbinu doživeli su škaljarac Giran Biskupović i njegov prijatelj Miloš Bošnjak, kojima je eksplodirao automobil dok su išli ka porodičnoj kući.

Video: Strašne scene na mestu eksplozije: Neđo se bori za život, kažu da ga je odbacila nekoliko metara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA