≫ 

Stigli psihijatrijski nalazi za Filipa: Otkriveno da li je trostruki ubica bio uračunljiv

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo da Filip Zavadlav nije duševno bolestan

  • 1
Filip Zavadlav Foto: Facebook/Filip Zavadlav

Stručnjaci iz Vrapča zaključili su da Filip Zavadlav (25), koji se sumnjiči za trostruku ubistvo u Splitu, nije duševno bolestan. Kako stoji u nalazu i veštačenju psihijatara i psihologa iz bolnice u Zagrebu, trostruko ubistvo je počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Pravno to označava termin u kojem su sposobnosti shvatanja počinioca značenja sopstvenog postupanja i vladanja svojom voljom u znatnoj meri smanjene.

Velika je verovatnoća da su na to uticali lekovi koji su mu nađeni u krvi od kojih jedan za lečenje teške nesanice: Cerson i Normabel. Sa Županijskog državnog tužilaštva u Splitu su potvrdili za "Slobodnu Dalmaciju" da je stigao nalaz iz psihijatrijske bolnice gde su Zavadlava veštačili proteklih sedmica. To takođe znači da više nema razloga da Filip bude u zatvorskoj bolnici već da ga moraju vratiti u istražni zatvor na Bilicama.

Video: Crnogorska policija traga za čovekom iz snimka koji se dovodi u vezu sa ubistvom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    6. mart 2020 | 22:31

    Filip heroj, sto policija i vlast nerade i pustaju mafiju da terorituje gradjane, pukne nekom gradjaninu da se rijesi mravojeda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA