≫ 

Čuveni istarski vinar nije znao da ima korona virus, hrpa ljudi bila na sahrani njegovog oca

Vinar je sa suprugom i majkom u bolnici, a ostatak porodice je u samoizolaciji

  • 0

Poznati istarski vinar zaražen je korona virusom i hospitalizovan je u bolnici u Puli, kao i njegova supruga i majka, koje su takođe pozitivne na korona virus.

Međutim, problem je što je vinaru početkom meseca umro otac, i 7. marta je na sahranu došao veliki broj ljudi, s obzirom na to da se radi o porodici poznatoj u celoj Istri.

Oni tada još nisu znali da su zaraženi, a restriktivne mere, po kojima na sahranu može da dođe samo uža porodica, stupile su na snagu tek kasnije.

Sve sam odradio s infektolozima i epidemiolozima

Vinar koji se trenutno leči u pulskoj bolnici, kaže da je uradio sve kako zakon nalaže.

- Odradio sam sve sa infektolozima i epidemiolozima, onako kako zakon nalaže. U bolnici smo ja, supruga i moja mama, a ostatak porodice je u samoizolaciji – rekao je vinar za 24sata vidno potresen zbog svega što se događa.

Kod vinara kao što je ovaj, baš kao i u restorane širom Istre, poput restorana čiji je vlasnik preminuo u samoizolaciji, a potvrdili su da je imao korona virus, dolazi veliki broj ljudi, a među njima je i mnogo Italijana.

Podsetimo, Italija je postala crvena zona 9. marta ove godine, i do tog datuma, uključujući subotu i nedelju 7. i 8. mart, veliki broj Italijana, posebno iz severnih pokrajina, dolazio je u Istru na vikend izlet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA