Državni funkcioner BiH snimljen na "korona derneku". On negira kršenje mera: "Bio je porodični skup"

Funkcioner istakao da su na porodičnom slavlju bili njegov kum, šurak, dva rođaka, te da je reč o ljudima sa kojima je svaki dan zajedno

  • 1
Korona dernek, Siniša Ilić Foto: Youtube Printscreen/ BN TV

Još jedan snimak okupljanja kruži na društvenim mrežama u vreme pandemije korona virusa. Jedan od učesnika je visokorangirani javni funkcioner BiH. Zamenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniša Ilić učestvovao je na vaskršnjoj zabavi, u vreme najvećih restrikcija u borbi protiv pandemije.

Kako prenosi bijeljinska BN Televizija, video Ilićevog zabavljanja u opuštenom okruženju dospeo je na društvene mreže. Ipak, to ne čudi s obzirom na to da je okupljanje prenošeno uživo putem Fejsbuka, pa je bilo pitanje vremena kada će se snimak pojaviti na Jutjubu, piše Avaz.

Nakon objave videa oglasio se i Ilić koji tvrdi da je reč o porodičnom okupljanju za vreme verskog praznika.

- Kao srpski zamenik ministra u krugu porodice sam proslavio Vaskrs u vlastitoj kući. (...) Radilo se o porodičnom slavlju na kome je bio moj kum, šurak, dva rođaka, dakle ljudi sa kojima sam svaki dan zajedno. To je bilo čisto porodično okupljanje za najradosniji hrišćanski praznik. Takođe, radi potpuno transparentnog informisanje javnosti i mog otvorenog stava, navodim da sam spreman da se o mom načinu uskršnjeg slavlja meritorno raspravim u organima Republike Srpske ili Ujedinjene Srpske ili Srpske pravoslavne crkve, a nikako u probosanskim medijima koji konstantno targetiraju svakog srpskog funkcionera - rekao je Ilić.

Podsetimo, prošle sedmice je policija rasturila još jedan korona dernek u Sarajevu, na kom su bili zvaničnici ali i brojne poznate ličnosti.

Prema pisanju sarajevskog portala Klix, zabava je organizovana povodom proslave rođendana lekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS.

Na zabavi su, kako navodi, bili estradni umetnici Halid BešlićHari Mata HariŠerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM Staša Košarac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V

    10. maj 2020 | 00:52

    Lik mislim da ima osnovnu skolu samo zavrsenu, al eto ubo ga tamo gdje ima kesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA