Neverovatan prizor iznad Berana: Kolona automobila u obliku krsta kao podrška uhapšenim sveštenicima

Više desetina automobila stiglo je na poljanu kod Berana, a potom su se svi parkirali tako da kolona formira oblik krsta

  • 9

Građani Berana kolonom automobila formirali su veličanstven krst u znak podrške privedenom episkopu Joanikiju i sveštenicima zbog litije koja je održana povodom slave Svetog Vasilija Ostroškog.

Više desetina automobila stiglo je na poljanu kod Berana, a potom su se svi parkirali tako da kolona formira oblik krsta. Kada su upaljeni farovi, ovaj prizor izgledao je nestvarno iz vazduha.

Podsetimo, nakon privođenja sveštenika SPC u Crnoj Gori strasti se ne smiruju. U više gradova Crne Gore sinoć su održani protesti zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osmorice sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Nikšiću.

Građani su protestovali u Beranama, Budvi, Nikšiću... U Pljevljima se sinoć okupio veliki broj građana koji su na ulice izašli kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika SPC.

Video: Ne damo vladiku, orilo se Nikšićem dok su vernici pokušavali da spreče hapšenje vladike Joanikija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA