Posle pada aviona hrvatskog vazduhoplovstva: Tomislav Ivić novi ministar odbrane

Kako podseća Hina, prošle nedelje je ministar odbrane Damir Krstičević podneo ostavku pošto su u padu aviona ZLIN poginula dvojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva

  • 0
Hrvatski vojni avion Zlin Prilikom nesreće poginula su dva pilota, Foto: Tanjug/AP/Diadora TV

Hrvatski premijer Andrej Plenković imenovao je večeras za voditelja Ministarstva odbrane Tomislava Ivića, dosadašnjeg državnog sekretara u tom ministarstvu.

Kako podseća Hina, prošle nedelje je ministar odbrane Damir Krstičević podneo ostavku pošto su u padu aviona ZLIN poginula dvojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

Plenković je tada najavio da neće predlagati novog ministra odbrane, nego da će jedan od državnih sekretara dobiti ovlašćenja vođenja Ministarstvom odbrane.

Milanović brani ministra odbrane: Evo zašto ne bih tražio ostavku od Krstičevića

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović prokomentarisao je ostavku ministra odbrane Damira Krstičevića posle pada aviona kod Zadra u kom su poginula dva vojnika.

- Ministar odgovara premijeru i Saboru. Teško je govoriti o ostavci izvan konteksta. Javio mi se posle par sati, popričali smo... kasnije sam saznao da je dao ostavku. Da li je trebalo da da ostavku? Ovo su jako delikatne stvari. Može ista stvar da se desi za nedelju dana, a može i za mesec. To je opasan posao, iz poštovanja prema ljudima i porodicama ne bih u nekoga upirao prstom. Zbog ovoga ne bih tražio ostavku Krstičevića. Na kraju se sve utvrdi, utvrdilo se i za dvojicu poginulih ljudi kod pada helikoptera - rekao je Milanović.

Ovo su reči koje je poginuli pilot Marko napisao ne sluteći smrt: Zamislio je život iz ugla starca

Visoka škola Algebra objavila je pre nekoliko dana pismo koje je nedavno pre pogibije napisao pilot Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Marko Novković.

Tekst je nastao na nedavnoj, zajedničkoj radionici pilota i kadeta HRZ sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri. Marko je u njemu pisao iz pozicije 80-godišnjaka u dalekoj i zamišljenoj budućnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA