Pretio kardinalu Puljiću zbog mise "blajburškim žrtvama": Odmah pronađen i uhapšen

Haris Pendić uhapšen zbog snimka na Jutjubu, u kom je pretio kardinalu Vinku Puljiću

  • 2
Hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Shutterstock

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Harisa Pendića, jer je na Jutjubu objavio video u kojem je, između ostalih, pretio kardinalu Vinku Puljiću nakon održane mise tzv. "blajburškim žrtvama" u Sarajevu proteklog vikenda.

On je priveden u Mostaru zbog sumnje da je počinio krivično delo "ugrožavanje bezbednosti" i "izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti".

Postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva Mostar, policijski službenici SIPA-e, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko - neretvanskog kantona, preduzeli su mere i radnje s ciljem dokumentovanja navedenih krivičnih dela koja se odnose na pretnje upućene prema više osoba posredstvom Jutjub kanala, prenela je sarajevska N1 tv.

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz odgovarajući izveštaj, biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Mostar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    19. maj 2020 | 13:28

    Nije Haris ugrozavao medunacionalne odnose I mir nego oni koji se mole za zlocince.

  • Radovan

    19. maj 2020 | 13:19

    Ne moze on da kalja uspomenu na NDH...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA