≫ 

Goreli automobili nakon ubistva hrvatskog boksera: Usmrćen blizu vrtića, nije mu pomogao ni pancir

Jedan od ranjenih je do sada preživeo dva atentata

  • 0
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

U centru Kaštel Kambelovca u Hrvatskoj u noći nedelju na ponedeljak dogodio se oružani obračun dve suprotstavljene grupe u kojem je poginuo 36-godišnji Mario Boljat, zvani Pajkić, a noćas je u Kaštel Lukšiću izgoreo parkirani BMW.

S više metaka pre dve noći ranjen je 29-godišnji Jozo Čabraja, Kaštelanin koji je već preživeo dva atentata i kojem sude za ubistvo 20-godišnjeg Marina Matijaša, te 33-godišnji Jakov Šimić zvani Jale iz Kaštel Gomilice, koji se bavi ugostiteljstvom i koji se dovodi u vezu s krivičnim delom Boljatova ubistva. Obojica su u splitskoj bolnici.

Čabraja je, javlja Slobodna Dalmacija, zadobio više povreda, a Šimić prostrelnu ranu abdomena. Osim što je tokom ponedeljka uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu s ovim ubistvom i ranjavanjima, policija mora ispitati i ostale aktere ovog nemilog događaja, a navodno ih je ukupno bilo osam.

Prema onome što je DORH dosad utvrdio, ubistvu i ranjavanju prethodila je svađa i tučs dve grupe muškaraca u Kaštel Kambelovcu nakon čega je jedna osoba usmrćena, a dve su osobe teško povređene. Na mestu događaja pronađeno je mrtvo telo 36-godišnjeg Boljata poznatijeg pod nadimkom Pajkić.

Boljat je poznati hrvatski bokser, a kako prenose hrvatski mediji, ubijen je sa tri hica u srce iz pištolja, nedaleko od vrtića. Nije mu pomogao ni pancir koji je nosio.

Vraćali se s krštenja, sve je bila osveta za ranije premlaćivanje?

- Ova ekipa koja je ubila Pajkića u nedelju uveče vratila se s jednog krštenja u Solinu i došli su poprilično u veselom stanju, a to je stanje kada su puno hrabriji nego što inače jesu. Pajkiću je navodno u jednom restoranu izudaran poznanik te je on pre desetak dana navodno istukao gazdu koji mu je izudarao prijatelja, a gazda restorana je sa svojom ekipom došao potražiti Pajkića. Svi se oni znaju i već imaju brojeve telefona ljudi iz suparničke grupe i to je sve mirisalo na dogovoreni termin za rešavanje sporne situacije, tamo između veslačkog kluba i dečjeg vrtića, a što je krenulo po zlu da se počelo pucati, moraće razjasniti oni koji su bili tu i preživeli - rekao je izvor iz Kaštela za Slobodnu Dalmaciju.

Nema mira u Kaštelima: Nakon ubistva, noćas su goreli automobili

U noći na utorak u Kaštel Lukšiću izgoreo je parkirani BMW, a vatra je zahvatila delom još jedno parkirano vozilo te fasadu kuće u kojoj niko ne živi i deo letnog vrta obližnjeg ugostiteljskog objekta, potvrdila je splitska policija, prenosi 24sata.hr.

Požar je izbio u ulici Josipa Omašića u Kaštel Lukšiću oko 2:17 sati, a vatrogasci su ga ugasili u 2:50 sati.

- Na teren su izašla dva vozila sa šest vatrogasaca. Kad smo došli, nije goreo samo BMW, već i Suzuki - rekli su iz DVD Kaštela.

Policija je osigurala mesto požara, a tokom jutra napraviće uviđaj.

Video: Hapšenje osumnjičenog za ubistvo rođenog brata u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA