≫ 

U Hrvatskoj naglo skočio broj zaraženih korona virusom, Plenković kaže da ništa nije dramatično

Opozicioni lider Davor Bernardić prozvao je Plenkovića zbog nebezbednog okruženja u kojem se odvijaju kampanja i izbori

  • 8

Hrvatska je danas drugi put za kratko vreme imala veliki broj novozaraženih korona virusom - 95, a premijer Andrej Plenković kaže da je Hrvatska sigurna država i da je situacija pod kontrolom.

Opozicioni lider Davor Bernardić prozvao je Plenkovića zbog nebezbednog okruženja u kojem se odvijaju kampanja i izbori, a premijer mu je na to odgovorio da je za razliku od Bernardića, aktuelna vlada zadržala radna mesta i da su stali iza zaposlenih.

- To znači odgovorna politika i sigurna Hrvatska - poručio je Plenković tokom posete Požegi.

Bernardić je ranije rekao da je HDZ gurnuo Hrvatsku u izbore očekujući politički profit od korona krize i tako svesno reskirao živote građanam na šta Plenković tvrdi da je situacija pod kontrolom.

U prvoj fazi borbe protiv epidemije odgovor Hrvatske je, kaže Plenković, bio "čekić koji je bio snažan i udario na virus žestoko te smo imali izuzetno dobre rezultate".

- Porast novih slučajeva nije nešto dramatično - zaključio je Plenković, prenela je Hina.

"Kratkoročna odluka za građane BiH"

Nakon oštrih reagovanja iz BiH zbog odluke Hrvatske da uvede obavezni 14-todnevni karantin za građane te zemlje, premijer Andrej Plenković je rekao da to ne znači da zvanični Zagreb ne želi komunikaciju sa zvaničnim Sarajevom.

- Odluka je kratkoročna - kaže Plenković.

To, dodao je, ne znači da Hrvatska ne želi komunikaciju, trgovinu, otvorene granice.

- Obrnuto, mi to želimo, nama je to u interesu, ali ako u nekom trenutku osetite da je intenzitet zaraze veći, naravno da morate imati mehanizme da se zaštitimo - pojasnio je Plenković u Požegi prenosi "Index.hr".

U krajnjoj liniji, kazao je Plenković, to je jedina metoda dok nema leka i dok nema vakcine.

- Ako vidimo da se situacija poboljšava, mere možemo promeniti kad god hoćemo - dodao je hrvatski premijer.

SDA je danas saopstila da je odluka vlasti Hrvatske da se u jeku turisitičke sezone uvede obavezni karantin za državljane Bosne i Hercegovine, i time ih praktično spreči da letuju na hrvatskoj obali, ishitrena i kratkovida.

- Međutim, od takve odluke štetu će pretrpeti jedino Hrvatska u kojoj građani Bosne i Hercegovine svakog leta potroše stotine miliona evra - poručila je SDA.

Video: Plenković upao na protest, pa pitao:Šta radite tu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 3+

    25. jun 2020 | 20:38

    licemerni su što su kao oni zatvorili granicu prema nama a trebali bi mi zapravo prema njima. Kod nas ova linija porasta pozitivnih od korone nije oštra već je blaga a kod njh je baš oštra odnosno iamj veliki skok pozitivnih od korone.

  • Roko

    25. jun 2020 | 19:29

    Ajme više će nas smantati promaja na plažama nego korona ili šesne sinjorine.

  • Petrašin

    25. jun 2020 | 20:18

    S obzirom na ukupan broj stanovnika Hrvatska je baš zaražena virusom. Zbog naše bezbednosti trebalo bi prema njima podići Kineski zid. Da nam ne zaraze sugrađane koji bi eventualno otišli tamo kao turisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA