Lažni zubar umalo osakatio ženu iz Hrvatske: Matiji "bilo dosadno zbog korone", pa primao pacijente

Kad se vratila u ordinaciju da se žali, “zubar” joj je bez previše buke vratio novac, pa potom otišao u Pančevo po diplomu

  • 0
Stomatolog, zubar Foto: Pixabay

Hrvatski policajci u Ludbregu susreli su se s nesvakidašnjim slučajem. Naime, mladi zubar (26) uhvatio se stomatološkog posla bez diplome koja bi ga za to kvalificirala.

Policija je za lažnog zubara saznala nakon prijave 45-godišnjakinje iz okoline Varaždina. Ništa ne sumnjajući, žena je ludbreškog stomatologa odabrala za izradu mosta. Šest je dana je sedela u zubarskoj stolici, platila nekoliko hiljada kuna i ostala zatečena nekvalitetom odrađenog posla. Ni izgled, ni namena nisu joj, rekla je, odgovarali, prenosi Jutarnji.

Kad se vratila u ordinaciju da se žali, “zubar” joj je bez previše buke vratio novac.

Potom je otišla u stomatološku polikliniku kako bi procenili štetu i stvarno stanje njenih zuba.

Utvrđeno je da je zbog nestručnog obavljanja stomatološkog posla došlo do ozbiljnih povreda zuba i zubnog mesa, piše u policijskom zapisniku.

Prema predračunu poliklinike, izrada implantata koštala bi 19.000 kuna (oko 2.500 evra). U neverici da joj je nezavršeni student stomatologije prčkao po zubima i brusio ih, žena je razgovarala s pravim vlasnikom ordinacije.

- Utvrdio je da se radi o članu njegove porodice koji je bez njegovog znanja i odobrenja samovoljno otvorio ordinaciju i radio s pacijentima bez završenog fakulteta - rekla je oštećena policiji.

Kako Jutarnji prenosi, reč je o Privatnoj ordinaciji dentalne medicine dr med. dent. Branko Ošpuh u Ulici Marije Winter. Dr Ošpuh trenutno je teško bolestan i skandal ga je mnogo povredio. Ne beži od odgovornosti za krivicu sina Matije.

- Istina je da formalno nema diplomu. Matija je položio sve ispite i ostao mu je još samo diplomski u Pančevu, ali se zbog korone sve odužilo. I sad je otputovao da reši diplomski - rekao je član porodice.

Oštećenoj gospođi je ponuđena nadoknada štete po izboru, ili da joj lekar napravi most po koji je došla. Porodica je zbog svega jako ljuta na neodgovornog mladića.

- Dosađivao se dok je sve bilo zatvoreno, hvatao zjale, pa je jednom prijatelju očistio kamenac, drugom popravio zub...

Video: Kod ovog seksi stomatologa iz Beograda pacijentkinje dolaze bez straha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA