≫ 

U Zagrebu 20 novoobolelih, trećina se zarazila u noćnim klubovima: Opet rade kovid-ambulante

Zbog pogoršanja epidemiološke slike, u Zagrebu od ponedeljka ponovo počinju da rade izdvojene kovid-ordinacije

  • 0
Hrvatska, Koronavirus Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Šef Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako su tokom vikenda u Zagrebu zabeležene 64 pozitivne osobe. Trenutno su 202 aktivna slučaja u Zagrebu.

- Takođe, pritisak na zdravstvene ustanove je pojačan. Bilo je 2.500 poziva prema Hitnoj i od danas počinju s radom kovid-ambulante. Uglavnom, veliki je interes za novonastalu situaciju i nastojimo odgovoriti na sve zahteve. Pojačan je i dolazak u Hitni prijem Svetog Duha, zasad odrađujemo sve što je nužno i radimo na novonastaloj situaciji - rekao je Jeleč, prenosi Index.hr.

Zamenica direktora Zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar" Sandra Šikić rekla je kako je u Zagrebu u poslednja 24 sata otkriveno 20 novoobolelih od koronavirusa, 104 osobe su u samoizolaciji, a u 48 sati su testirana 582 uzorka.

- Skoro trećina obolelih je iz noćnih klubova. Zamolio bih mlade da se, ako već idu u noćne klubove, ne druže sa svojim dedovima i bakama. U Švajcarskoj ne možete ući u noćni klub ako ne date ličnu kartu. Pametnom dosta - rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Zbog pogoršanja epidemiološke slike, u Zagrebu od ponedeljka ponovo počinju da rade izdvojene covid-ordinacije u kojima se obavljaju savetovanje, trijaža i pregledi osoba sa sumnjom na koronavirus.

Radno vreme ambulanti je svakoga dana od 8 do 20 sati, a pre dolaska potrebno je najaviti se telefonom, izvestili su iz Grada Zagreba.

Video: Kisić-Tepavčević objasnila zašto je važno nositi masku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA