≫ 

Plenković kao Roki slavio pobedu: U HDZ se orilo "Eye of the tiger", svi bez maski

U HDZ se sinoć slavilo bez maski

  • 4

HDZ Andreja Plenkovića pobednik je parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Prema poslednjim informacijama ta stranka osvojila je 66 mandata, a slavlje u prostorijama partije trajalo je do kasno u noć.

Istina, Plenković nije bio tu sve vreme. U štab je stigao nekih dva sata nakon zatvaranja birališta, ali se nije dugo zadržavao. Izbegavao je čestitanje, isključivo se "laktao" sa ljudima, a potom se evakuisao u kafić, gde je ostao gotovo do ponoći. Došao je u prostorije neposredno pred početak pobedničkog govora. Dok je sa zvučnika odzvanjala pesma "Eye of the tiger", Plenković se sa osmehom na licu probijao kroz masu u kojoj niko nije imao maske i došao do bine odakle se potom obratio okupljenima.

Govoreći da je iza njih težak mandat pun iskušenja, istakao je da su pred strankom još veći izazovi.

- Takve okolnosti zahtevaju rad, energiju, entuzijazam, požrtvovnost, odgovornost, znanje i iskustvo - govorio je Plenković dok su oko njega aplaudirali i skandirali.

On je naglasio da je rezultat HDZ veliki, ali i “ogromna obaveza".

- I svakog dana iduće četiri godine o njoj ćemo voditi računa jer Hrvatska treba rešenja. Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku modernog suverenizma, koji baštini vrednosti HDZ-a, prvog predsednika Franje Tuđmana, jer smo proteklih godina postavili HDZ na ono mesto političkog spektra gde ga je on oduvek stavljao i želeo - rekao je Plenković.

Nakon obraćanja puštene su navijačke pesme. Plenković se sa saradnicima veselio uz "Igraj moja Hrvatska", a u štabu je vladala potpuna euforija. Svi su bez maski bili zbijeni, grlili se i rukovali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA