≫ 

Fatalna Kristina otrovala je dečka, u vodu mu sipala antifriz: Policiju i dalje muči jedno pitanje

Njegova sestra uspela je da razbije šifru na telefonu i tamo je pronašla poruke koje je razmenio sa Kristinom

  • 0
Devojka, hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Protiv Kristine Ferko (27) iz Vrškovca, sela u Hrvatskoj, na samoj granici sa Slovenijom, Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu podiglo je optužnicu zbog pokušaja teškog ubistva muškarca s kojima je ranije bila u vezi D.M.(41).

Ne navodeći njihove lične podatke, tužilaštvo navodi kako se okrivljenoj stavlja na teret da je 22. januara u Loviću Prekriškom u nameri da njome usmrti oštećenika na benzinskoj stanici nabavila tečnost protiv smrzavanja, odnosno antifriz, koji sadrži etilen-glikol, prenosi Jutarnji.hr.

- Znajući da je ta supstanca otrovna, potajno je, bez njegovog znanja, tečnost sa etilen-glikolom stavila u bocu od mineralne vode u kojoj je bio sok, te mu dala da popije tu tečnost. Oštećeni ju je popio ne sumnjajući da se u piću nalazi otrovna supstanca zbog čega mu je pozlilo tokom noći te je prevezen u bolnicu gde mu je život spasen zahvaljujući pravovremenom i intenzivnom lečenju - navodi se u obrazloženju tužilaštva.

Zbog posebno teških okolnosti počinjenja krivičnog dela optužnicom je za nju predloženo produženje pritvora.

Još nije poznat motiv okrivljene Kristine za ovako strašan čin. Susedi je opisuju kao krasnu devojku, bila je društveno vrlo aktivna, svirala je orgulje u crkvi, pevala je u crkvenom zboru i bila predsednica KUD-a Vivodina. D. M. je u Ozlju radio u pogonu za proizvodnju kada i kupatilske opreme. Živeo je u stančiću iznad mesare.

Njihov odnos teško je definisati. Sasvim sigurno bili su u ljubavnoj vezi pre nekoliko godina, koja je pukla 2016. godine. Kristina ga je policiji prijavljivala da joj je izbušio gume na automobilu, kao i da joj je čupao trske na imanju. Saznaje se da je muškarac u tom periodu osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog pretnji i uznemiravanja Kristine. No, oni su, čini se, tu vezu obnovili. Nastavili su se viđati i tajno sastajati.

Kobnog dana muškarac je popodne proveo s njom, kući se vratio oko 17.50 sati. Požalio se majci da se ne oseća baš najbolje i da ide leći u svoju sobu u potkrovlju iste zgrade. Spustio se potom oko 22 sata, tada je imao snažne grčeve, a pred očima mu se počelo magliti. Majka je bila zabrinuta, pitala ga je da li je pio i da li ga je neko tukao, no rekao joj je da "on neće nikoga izdati".

Otišao je opet u sobu, ali sutradan ujutro, kao po običaju, nije došao na doručak, pa je majka ušla u njegovu sobu. Ostala je šokirana prizorom. Oči su mu bile krvave, pena mu je izlazila na usta i nije bio pri svesti. Pozvali su hitnu pomoć koja ga je odvezla u bolnicu u Zagreb. Nekoliko nedelja bio je u komi. Desetak dana smatralo se da se je sam pokušao da se otruje, međutim, njegova sestra tada je uspela da probije šifru na njegovom telefonu i pročita poruke, koje je bio razmenio s Kristinom.

- Kristina, šta si mi stavila u vodu, ne osećam se dobro - glasio je D.M-ov SMS.

- Neće ti biti ništa, samo bi ti se mišići opustili - odgovorila je Kristina te večeri.

- Brinem se, javi se - glasila je njena poruka sutradan ujutro, no tada je D. M. već bio hospitalizovan i lekari su mu se borili za život.

Porodica je lekaru rekla do kakvih je saznanja došla, a on im je odgovorio: Ovo je sada slučaj za policiju!

Video: Potresne snimici sa mezarija u Sjenici: Sahranjen Zlatko Gonjanin, imao je samo 40 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA