Užas u Bihaću: Migranti podmetnuli požar u Domu penzionera

Požar je podmetnut kako bi se onemogućili pripadnici policije da obave deložaciju migranata koji su bili u zgradi

  • 3
Požar, vatrogasci

Foto-ilustracija: Shutterstock

U nedovršenoj zgradi Doma penzionera u Bihaću danas je u jutarnjim satima izbio požar, a u policiji Unsko-sanskog kantona ističu kako su ga podmetnuli migranti koji borave u ovom objektu.

Portparol MUP-a USK Ala Šiljdedić izjavio je da je požar podmetnut kako bi se onemogućili pripadnici policije da obave deložaciju migranata koji su bili u zgradi, prenosi portal Nezavisne.

- Radi se o našim redovnim aktivnostima u okviru kojih nastojimo da migrante izmestimo iz urbanih delova grada i premestimo ih u centar Lipa, gde trenutno postoji dovoljno kapaciteta da se mogu primiti. Prilikom dolaska policije, migranti su zapalili vatru kako bi onemogućili policijsku intervenciju i na ulazima u objekat zapalili su stare dušeke, otpad i durge predmete - rekao je on.

Na lice mesta su brzo izašli vatrogasci i vrlo brzo ugasili vatru, nakon čega je policija u zgradi pronašla 60 migranata koji su potom prebačeni u kamp Lipa.

Šiljdedić je kazao kako se u poslednja dva meseca zbog povećanog priliva ilegalnih stranih državljana situacija na području Unsko- sanskog kantona ponovo iskomplikovala.

- Prema procenama, imamo između 6.000 i 7.000 migranata, od kojih je oko 3.000 smešteno u prihvatnim centrima, a ostali su bez adekvatnog smeštaja. Što je veći njihov broj, samim tim imamo i više problema kao što je ovaj ili krivičnih dela čiji su počinioci migranti - rekao je Šiljdedić.

Kako je objasnio naveći broj smeštaj pronalazi u nepuštenim ili devastiranim objektima.

Video: Carina u kamionu pronašla migrante

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    13. jul 2020 | 15:03

    Oni su i poslati da unistavaju Evropu i svet. To je bagra teska, kulturan narod nema pare da krenu iz svojih zemalja.

  • Salko

    13. jul 2020 | 15:02

    Rekoh ja stigli teroristi.

  • Lord

    14. jul 2020 | 07:34

    Ima li ta policija palice, udri bre stoku, sto nisu palili u svojim zemljama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA