≫ 

Da li smo blizu masovnijeg dolaska Rusa u Crnu Goru?

NKT bi eventualno takvu odluku usvojio u okviru mera za ublažavanje posledica Covid-19, posebno u oblasti turizma, koji je najviše pogođen pandemijom korona virusa

  • 16
Crna Gora, korona virus, rampa Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Ministarstvo turizma Crne Gore uputilo je danas predlog Nacionalnom koordinacionom telu za zarazne bolesti (NKT) da se omogući dolazak ruskih turista u Crnu Goru, saznaje nezvanično portal CdM.

Prema saznanjima CdM-a, taj zahtev je upućen na zahtev turističke privrede. NKT bi eventualno takvu odluku doneo u okviru mera za ublažavanje posledica Covid-19, posebno u oblasti turizma, koji je najviše pogođen pandemijom korona virusa.

Crnogorski mediji su ranije preneli da postoji veliko interesovanje ruskih građana za letovanje u Crnoj Gori, o čemu su svedočili brojni pozivi turističkim agencijama i raspitivanje o datumu otvaranja granica.

Prema podacima MONSTAT-a, u Crnoj Gori u individualnom smeštaju u 2019. godini ostvareno je 1.352.028 dolazaka turista, dok je broj ostvarenih noćenja bio 9.775.133.

Od toga su 99,6 odsto noćenja ostvarili strani turisti.

Ubedljivo na prvom mestu su Rusi (29,1 odsto), zatim državljani Srbije - 25,3 odsto, Bosne i Hercegovine - 10,6 odsto, tzv. Kosova - 6,9 odsto, Ukrajine - 3,8 odsto, Nemačke - 3,2 odsto i Poljske -2,1 odsto.

Video: Dr Stevanović: Beograd je i dalje najkritičniji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA