"Nova vlast će biti proevropska, procrnogorska": Bečić o sporazumu tri koalicije

Bečić je ponovio da sporazumom nisu izneverili očekivanja birača koji su glasali protiv ulaska u NATO i bili protiv priznanja tzv. Kosova

  • 7
Aleksa Bečić Aleksa Bečić, Printskrin: Youtube/A1TV Montenegro

Lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić poručio je kako je motiv potpisivanja sporazuma sa koalicijama "Za budućnost Crne Gore" i "Crno na bijelo" upućivanje snažne poruke domaćoj i međunarodnoj javnosti.

- Ovaj sporazum je pravi odgovor na sve pokušaje veštačkog stvaranja podela, unošenja nemira i strahova i sporazum je garant i putokaz da će nova vlast biti proevropska, prozapadna, procrnogorska, istinski pomiriteljska, da smo mi okrenuti budućnosti i nemamo nameru da se vraćamo u prošlost - kazao je Bečić, gostujući u emisiji "Intervju" na Televiziji Crne Gore, a prenose “Vijesti”.

On je naglasio da će nova vlast služiti jedino Crnoj Gori, jer druge i rezervne domovine nema. Bečić je, kako prenosi portal RTCG, ocenio da nova vlast hoće zemlju jednakih šansi, u kojoj neće biti nedodirljivih.

Govoreći o prevazilaženju v.d. stanja u većem delu pravosuđa, Bečić je kazao da će tri liste imati 41 poslanika, ali da očekuje saradnju sa manjinskim partijama. Takođe, računa i na podršku Socijaldemokratske partije (SDP) kada je reč o toj situaciji.

On je poručio da je pod uticajem isključivo građana koji su listi koju predvodi dali poverenje. Bečić je ponovio da sporazumom nisu izneverili očekivanja birača koji su glasali protiv ulaska u NATO i bili protiv priznanja tzv. Kosova.

Video: Krivokapić: Desila se sloboda, pružamo ruku pomirenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AcaBg

    10. septembar 2020 | 00:37

    U tom sporazumu su jasno definisali da se saradnja sa NATO paktom nastavlja i da nema ništa od povlačenja priznanja. Tu je definisano i da se zastava koja je doslovno izmišljena 2006. neće menjati kao i da se himna koju je napravio saradnik ustaša takođe ne menja. Ukratko, samo nastavljaju tamo gde je DPS stao. Nažalost, pobeda sada već bivše opozicije nije bila ubedljiva kako oni pričaju, nego na jedvite jade, pa im zato Ditan sada određuje šta će i kako raditi. Ako Dritan pristane na saradnju sa DPS-om, oni gube, tako da moraju da ćute i slušaju ga. Dritan je Albanac, tako da je sasvim normalno da vodi pro-albansku politiku koja podrazumeva nezavisno Kosovo, NATO, ali i raznorazne druge stvari. Baš zbog svega ovoga su se mnogi pokajali što su izašli na izbore i dali glas opozicionim listama jer iste već sada gaze svoja obećanja zbog Dritana. Izlazak iz NATO-a, povlačenje priznanja Kosova, povlačenje zakona o slobodi veroispovesti, trpanje kadrova DPS-a u zatvor i poboljšanje odnosa sa Srbijom su za opoziciju (bili) prioritet. Žao mi je tog naroda tamo jer deluje da će ih i ovi izigrati za sve.

  • Peko

    10. septembar 2020 | 08:17

    Razumijem da vi u Srbiji drugačije gledate na to i da bi htjeli,isto kao i većina nas koji smo glasali opoziciju, da se stvari promijene odma,ali nažalost ne ide to tako brzo preko noći. Najvažnije je da Milo ne vlada više i da se zakon o vjeroispovijesti povuče odnosno izmijeni. Pa ćemo viđeti dalje korake. Možda sa ovim koalicijonim Partnerima neće moći ali u nekom narednom periodu ćemo imati većinu da zadovoljimo želju naroda. Malo strpljenja je potrebno a ne odmah osude.

  • haj

    10. septembar 2020 | 10:25

    Sve štaje prethodna vlada radila mora i opozicija i ne ozuvajtese pre no što stgnete do vode nece nikavi zakoni bit povučeni ne sajnjajte o tome čak postoji šansa da milo formira vladu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA