Julija je sebi odsekla ruku da bi dobila 1,2 miliona evra, umesto toga, dobila je smeštaj u zatvoru

Adlešičeva je osuđena na dve godine zatvora, a njen partner Sebastien Abramov, koji ostaje u pritvoru, na tri godine

  • 3
Ruka Foto: Pixabay

Na ljubljanskom okružnom sudu Julija Adlešič i njen partner proglašeni su krivim za pokušaj prevare osiguranja. Podsetimo, prvooptužena je, prema optužnici, namerno odsekla šaku leve ruke kako bi dobila milionsku odštetu, javljaju slovenski mediji.

Adlešičeva je osuđena na dve godine kućnog zatvora, a njen partner Sebastien Abramov, koji ostaje u pritvoru, na tri godine. Presudom su obuhvaćeni i njegovi roditelji za koje se veruje da su bili uključeni u slučaj. Njegova majka Tinka Huskić Colarič oslobođena je, a otac Gorazd Colarič osuđen je na godinu dana zatvora, ali neće morati u zatvor ako ne počini novo krivično delo.

Prema optužnici, Adlešič je nedugo nakon što je ugovorila polise kod pet osiguravajućih kuća namerno odsekla šaku leve ruke.

Ugovorenom polisom joj je osigurano nešto manje od 1,2 miliona evra odštete u slučaju invalidnosti. Prvooptužena je tokom procesa tvrdila da se radilo o nesreći te da je bez šake ostala dok je sekla grane za ogrev na cirkularu. Na to ju je navodno podstakao partner Sebastien Abramov. Njegov advokat je rekao da je tužilac ponudio 'maglovitu priču koja je potpuno nerealna i neprihvatljiva'.

Tužilac je u završnoj reči zrazio uverenje da je u postupku dokazao sve navode iz optužnice te da način, opseg i vreme sklapanja ugovora o osiguranju pokazuju da je četvorka pokušala da pribavi protivpravnu imovinsku korist.

- Mišljenja medicinskih i mašinskih veštaka takođe su pokazala da je povreda Julije Adlešič bila namerna i planirana - istaknuo je tužilac.

Dodao je da su optuženi takođe planirali kako da neguju ranu nakon povrede, a Abramov se pre incidenta na internetu raspitivao o upotrebi bioničke ruke.

Završnu reč imao je i Boris Grobelnik, advokat koji brani prvooptuženu Adlešič. Suprotno tužiocu, uveren je da postupak nije dokazao da je Adlešič počinila navedena krivična dela. Tako, prema njegovim rečima, broj i vrednost sklopljenih ugovora o osiguranju ne ukazuju na to da je Adlešič povredu planirala kako bi ostvarila naknadu.

Grobelnik je istakao kako sud nikada ne sme da bude pod uticajem medija koji unapred osuđuju i po svaku cenu pokušavaju da dokažu krivicu. Kasnije je u izjavi za medije rekao da je sudsko veće odbacilo nekoliko vrlo važnih predloga odbrane bez odgovarajućeg obrazloženja.

Video: Krvava sačekuša u Kaluđerici: Ispalio metak u glavu muškarcu (60), pa pobegao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    11. septembar 2020 | 11:35

    Ja moju saku ne bih isekao ni za 2 milijarde evra. Mogu da se zakunem u sto crkava,

  • Nurko Krpelj

    11. septembar 2020 | 11:58

    Puno je to para za jednu ruku, da si i drugu skratila mozda bi opalilo. Drugi put vise srece.... ahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA