≫ 

Porodica je devojčicu odvela u Međugorje u nadi da će prohodati, posle toga dogodila su se čuda

Nakon što je porodica Santo čula za Međugorje, odlučili su da je odvedu tamo u nadi da će devojčica ozdraviti

  • 2
Audrey Marie Santo Printskrin: Youtube/Documentary World

Nakon tragične nesreće u kojoj je zadobila velika oštećenja na mozgu, porodica malene Odri Santo iz Masačusetsa odvela ju je u Međugorje u Bosni i Hercegovini, gde se, kako tvrde, dogodilo čudo koje je promenilo njihove živote.

Odri Santo najmlađe je dete američkog para Santo, Linde i Stiva. Kad je imala samo tri godine, 9. avgusta 1987. devojčica se igrala sa svojim četvorogodišnjim bratom Stefanom. Međutim, dečak se sam vratio kući, pa je majka Linda krenula u potragu za devojčicom s 12-godišnjim sinom Metom. Našli su je potrbuške u bazenu, odakle ju je izvukao njen stariji brat. Iako su je odmah odveli u bolnicu, Odri kojoj su nadenuli nadimak "little" (malena) bila je u komi tri meseca.

Lekari su predložili roditeljima da Odri smeste u neku ustanovu gde bi se o njoj mogli brinuti 24 sata na dan, ali cela porodica složila se u odluci da se mala Odri vrati s njima kući.

Otac Stiv nije mogao da se nosi s problemima te je napustio porodicu samo nekoliko nedelja nakon nesreće. Vratio se nekoliko godina kasnije, ali vrlo brzo ponovo ih je napustio. Devojčici koja je bila u teškom zdravstvenom stanju i mogla je da pomera samo prste, bila je potrebna stalna medicinska nega. Osim članova njene porodice, za nju se brinuo i celi tim medicinskih sestara čiji je angažman omogućila Komisija za slepe iz Masačusetsa, piše medjugorje-info.com.

Porodica je otpočetka tvrdila da se malena nalazila u stanju zvanom akinetički mutizam, čiji su simptomi nemogućnost govora i izvođenja pokreta na zapovest iako je bolesnik potpuno budan. Međutim, dečji neurolog Edvard Kaje, koji je o njoj brinuo osam godina od nesreće, tvrdi kako je njeno stanje bilo mnogo lošije.

Putovanje u Međugorje

Nakon što je porodica Santo čula za Međugorje, odlučila je da je odvede tamo u nadi da će devojčica ozdraviti. Bio je to težak i skup put s nepokretnom četvorogodišnjom devojčicom, ali majka Linda oduvek je bila snažna žena i čvrsto je verovala da bi Devica Marija mogla da pomogne da devojčica ozdravi. Imala je toliku veru da je sa sobom ponela i cipelice koje bi nosila devojčica u slučaju da ponovo prohoda.

Prema rečima Linde Santo, devojčica je bila svesna da je u Međugorju jer ju je videla kako potvrdno klima glavom. Linda je u svome srcu osećala da Odri na neki način direktno komunicira s Devicom Marijom.

Međutim, Odri je doživela srčani udar, a strah da će curica umreti bio je toliki da su se bojali najgoreg. Vratili su se u SAD potpuno iscrpljeni, ali vera u čudo nije napuštala Lindu. Iako malena Odri nije fizički ozdravila, dogodile su se stvari koje su jednostavno neobjašnjive, a povezane su s Odri.

Naime, najmanje tri Odrine medicinske sestre preobratile su se u katoličanstvo nakon što su se starale o njoj. Mnogi koji su bili u njenoj blizini osetili su da ih je dotakao sam Bog.

Malena Odri bila je spojena na respirator, ali ipak je uspela da zaustavi protok hrane do svog želuca, što se čini nemogućim, ali činila je to svaki put kad je htela da posti. Zanimljivo je što je od datuma svoje prve pričesti uvek uspevala da proguta hleb (simbol tela Hristovog) koji je primala svaki dan.

Mesni biskup dopustio je da se u njenoj sobi postavi svetilište s Presvetim oltarskim sakramentom. Odri se Blažena Devica Marija ukazala više puta te je imala, prema tvrdnjama njenih najbližih, čudesna mistična iskustva nakon svete pričesti.

Naime, tri puta iz hleba za pričest, uzetog iz svetilišta, kapala je crvenkasta tekućina koju su ispitivali mnogi lekari i utvrdili da je reč o ljudskoj krvi. U jednom od zabeleženih slučajeva iz svetilišta potekla je krv.

Prema pisanju medjugorje-info.com, ikone i kipovi koji su se nalazili u sobi devojčice počeli su da krvare i luče mirisno ulje. Porodica tvrdi kako to nije jedino čudo koje se dogodilo, već je i jedan Isusov kip počeo da krvari, a isto se dogodilo i u svetilištu.

Jedan od događaja koji je uverio porodicu i najbliže u to da se dogodilo čudo navodno je pojavljivanje Device Marije u obliku oblaka iznad njihove kuće.

Odri Santo preminula je 14. aprila 2007. u 21. godini, te je pokrenut proces njene kanonizacije.

Video: Moj muž Rifet je čudo manastira Tumane: Doktori su rekli da mu nema spasa, a danas je živ i zdrav

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucy Ch

    11. septembar 2020 | 15:14

    Vernici mogu da veruju u ovu lepu priču ali mi ostali ni slučajno,svako ima pravo da sam odluči.

  • Др

    11. septembar 2020 | 18:12

    Људска глупост и свемир су неограничени!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA